A State of decay mennyire hasonlít a dayzre?
Előre is bocsi,a sok szövegért,de ezek a legfőbb hasonlóságok,különbségek(véleményem szerint) ha valaki tudni szeretné.Amennyiben nem akarod végig olvasni,ott a végén egy összegzés.
Hasonlítanak egymásra.De ,mint az előttem szóló is mondta a dayz multira a state of decay egyjátékosra épít(bár elképzelhető,hogy csinálnak hozzá valamilyen többszemélyes funkciót,vannak jele arra,hogy eredetileg úgy tervezték).
Ezen kívül a state of decayban a gyűjtögetés mellet,nagy szerepet kap a bázis építés,fejlesztés,társaiddal való kapcsolat(akiket a gép irányít).Dayz-ben is van lehetőség bázist építeni,de nem ilyen módszerekkel.A Dayz-ben egy karakterrel mehetsz(egy szerveren,amíg nem törlöd v. meg nem hal).State of decay-ban a csoport több karakterével is mehetsz.Ezen kívül state of decay-ban a karaktereknek van múltjuk,háttértörténetük,tulajdonságaik,képességeik,és reagálnak a ülönböző eseményekre(pl. meghal egy társuk(ez akármikor megeshet)).State of decay-ban és Dayz-ben is kell gyűjtögetni de ez a Dayz-ben sokkal fontosabb.Ezen kívül Dayz-ben nemcsak a zombikkal,banditákkal,és más játékossokkal hanem a különböző betegségekkel,éhséggel,és szomjúsággal is meg kell küzdeni(ilyesmik vannak state of Decay-ban is csak más módon).Mindkettőben vannak járművek,de a dayzben ez a funkció jobban ki van dolgozva:Amíg State of Decay-ban csak 10-15 fajta autó van,dayzben vannak autók,helikopterek,repülők,és talán csónakok is,ez a renszer a dayz-ben sokkal jobban ki van dolgozva..Dayz-ben a térkép hatalmas,sokkal nagyobb mint a state of decayban(némelyik 10-szerese vagy akár ennél többszöröse is a State of Decay-énak.A state of decay egy amerikai, vidéki tájon játszódik a játéktérre jellemzőek a puszták és a sivatagok(bár az új dlc-ben jött nagyvárosi pálya is),a dayz viszont kelet európai tájon játszódik legtöbbször szintén vidéken,de található benne 2-3 nagyváros is.(vannak olyan szerverek ami más tájakon játszódnak dayz-ben).A dayzben sokkal inkább a játékosok veszélyesek,míg a State of Decay-ban a zombik a fő ellenfeleink(másokkal nem is igazán harcolunk,de a zombik közül itt vannak különleges egyedek is(síkitók,feralok stb.).Dayz-ben egy adott területen kevesebb zombi található mind state of decay-ban,de ez így sokkal reálisabb.Dayz-ben szerverek vannak(és egy pár szerveren van mikrotranzakciós lhetőség is),State of decay-ban pedig egyszerű kampány mód van.
Összegzés: Összességében az én véleményem szerint mindkettő egy nagyon jó poszt apokaliptikus, zombis túlélő, játék,nekem mindkettő nagyon tetszett amíg játszottam velük,bár bizonyos alap dolgokban különböznek(multi,terep,járművek,taktika,szükséglete stb.)
,mindkettőnek nagyon jó zombis hangulata van.
Legalább is szerintem,amit most leírtam ez csak az én saját véleményem,mások lehet máshogy gondolják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!