Most kezdtem el játszani a Lol-lal, segítesz nekem egy kicsit?
Lehet van néhány hülye kérdésem, de tényleg nem értem eddig...
Szóval olvastam, hogy van 3 ösvény és honnan függ, hogy melyik karakter melyiken indulhat el?
Honnan tudom melyik karakter carry, tank stb..? Ezt hol lehet megtalálni illetve mi nekik a feladatuk?
És hogy néz ki egy normális játék vagyis a menete kb. azt tudom mi a lényeg, csak az érdekel hogy is kellene ennek úgy élőben kinéznie?
Előre is köszi a választ annak aki segít, még ha bénának is tűnök :)
Ha megnyitod a hősöről a kis képes ablakaikat, ott jelzéseket találsz róla, hogy adott karakter milyen statisztikákkal rendelkezik.
Mint láttad 3 vonal van. Ezeket elhelyezkedésükről nevezték el: Top (felső) Mid (középső) Bot (lenti) - Az utolsó nem helymeghatározás, hanem a Both* angol szóból ered, ami párost jelent (itt minden esetben ketten vannak).
Szerintem érdemes úgy nagyjából kitapasztalgatni, hogy melyiket hogyan szokták építeni: pl.
Fighter - Masszív, tartós, de nagy sérüléseket is okoz: pl. Renekton, Yorick, Jarvan, Jax, Nasus, Hecarim, de kakukktojásként még Swaint is ide sorolnám. Általában közelharcosok.
Assasinok (bérgyilkosok): Olyan közelharcosok, akik inkább az ütéserőre építkeznek, mint páncélzatra. Szerepük: Az ellenfél könnyen megölhető tagjainak gyors lenyírása (pl. Ap-carry, Ad-carry) Pl. Talon, Xin Zhao, Fiora, Yasuo, Nocturne, Shaco.
Tankok: Életerő, varázsellenállás, páncél alkotják építésüket. A tankok feladata elkapni az ellenfél kis életű, de annál veszélyesebb hőseit, vagy védeni saját csapatukban levő ilyen hősöket, szituációtól függ. Mindíg a tank megy előre, hogy őt érjék a sérülések mások helyett, feladata hát a blokkolás, akadályozás. Általában jungleban, vagy toppon fejlődnek.
Pl. Rammus, Malphite, Cho Gath, Maokai, Sejuani, Nautilus,
Ap-carry: Sérülékenység, nagy sebzés jellemzi őket, hosszú lőtávuk így óvatosan vesznek részt a harcokban, hátul vannak és az adódó lehetőségeket kihasználva minél nagyobb kárt tesznek az ellenfélben. A legtöbb esetben középre mennek.
Pl. Brand, Annie, Anivia, Teemo, Viktor, Lux, Karthus stb.
Az assasinok és ap carry-k ötvözete Kassadin.
Ad carry: Szerepe azonos az Ap-carrykkel. Az ütéserősségre hajtanak, nem életerőre. Az alsó vonalon egy támogatóval 2-2 ellen harcolnak hasonló felállással szemben. A korai játékot a farmolás és a Junglerre történő várakozás jellemzi, érdemes passzívnak lennie, az ellenfél ad/ap-carryére, asszaszinaira fókuszálni.
pl. Draven, Vayne, Ezreal, Varus, Urgot, Kog Maw, Caithlyn, Ashe,
Support/Támogató: Önmagában a leggyengébb hőstípus. Két fajtája van: Tankok aurával: Alistar, Tarik, Leona, Nunu, Thresh, Braum, és ap-carryk aurával: Nami, Lux, Karma, Janna, Soraka, Szerepük: A wardok (látószemek) kihelyezése, az ad-carry védelmezése, a csapat számára aurák, boostok biztosítása. A leghasznosabb, de leggyengébb hőstípus. Boton játszanak velük (ad-carry mellett).
Általában akkor jó egy csapat egységes mozgása, ha így sorakoznak fel az egymást követő karakterek: Tank, Fighterek, Support, Assasinok, Ap és Ad carryk. Ha ilyen sorrendben követik egymást nem sok meglepetés érheti a csapatot.
Fightereket, tankokat, assasinokat és néhány kivételes ap-carryt (Fiddlesticks) erdőbe is szoktak küldeni, ez a JUNGLER (dzsungelező, erdőző) pozíció, mert építési struktúrájuk, képességük lehetővé teszi az erdőben is tartós életbenmaradást. A junglerek is gyakran használnak wardokat, fő képességük a SMITE, ami erdei szörnyek megölésére használható. Feladatuk: A buffok (piros/kék) begyüjtése, használata, frontok minél hatékonyabb támogatása (gank) - 3-2 elleni helyzetek kialakítása - valamint nagy erdei szörnyek megölése, felügyelete alatt tartása: 3 lvl 7-es hős már képes megölni a sárkányt, 3- 13-as/14-es hős pedig Baront Nashort, minél többen vagytok annál biztosabb a siker. Nem szabad hagynia, hogy az ellenfél kaparítsa meg e prédákat.
Mivel most kezdtél el játszani, tökmindegy mivel mész, próbáld ki az ingyenes karikat (hetente kedden kapsz újat) és ha tetszik valamelyik akkor vedd meg. level 20 alatt meg ne vegyél rúnákat.
Igazából 4 role (fösvény) van :) de ez majd jóval később jön...
Both? Ekkora baromságot...
Bottom lane. Röviden: Bot lane.
Bottom jelentése: alsó, alul
Ja és az apc rövidítése nem ap carry. Hanem ap caster.
Mellesleg mire elérsz lv30ra már érteni fogod és átlátni melyik karakter hova való és miért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!