Olyan játék, amely van annyira kiváló, mint a Skyrim, és hasonló témájú?
A The Witcher 2-ről, és 3-ról hallottam, hogy hasonlítanak több szempontból is a Skyrim-hez. Ti ajánlanátok? És még milyen hasonló játékokról tudtok?
Fontos, hogy NE legyenek benne modern dolgok. Inkább egy ősi és/vagy mágikus világban játszódjon, ahol "semmi sem tér el a régitől".
Tehát NEM Fallout, vagy ilyesmi.
A Skyrim-ban egyébként egyedül a "dwemer-témát" nem szeretem. Valahogy nem tartom odavalónak a robotokat, meg a "gépvárosokat". Illetve, egy kicsit még a Falmer-téma zavaró számomra, bár nem annyira.
Heló!
Oblivion. A Skyrim előtti Elder Scrolls rész - vlamint az Oblivion kiegészítései. Továbbá ne a Witcher 2-vel kezd szerintem ,hanem az 1-el. Nekem a gyűjtői kiadás van meg, úgy vittem végig, hogy összesen egy mellékküldetést - egy fejet nem tudtma leadni -, és egy még mellékebbk üdletést nem tudtma megcsinálni, fenomenális és magávalragadó játék - ráadásul ha nem tudsz angolul, vagy lengyelül... akkor ott a totális magyarítás.
Ezen kívül Gothic sorozat, a már említet Dragon Age, Neverwinter Nights, Fable sorozat - bár ennek késpbbi részeiben már vannak puskák...
Jó szórakozást!
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Második válaszoló:
Két játék között vacilálok:
The Witcher vs. Dragon Age
Melyik legyen, ha tegyük fel, egyet választhatok?
Heló!
Ez teljesen szubjektív. Neke ma Dragon Age kevésbé jött be. Viszont lehet, hogy neked meg pont az tetszene.
A Witcherről azt kell tudni, hogy bár mászkálhatsz benne, nem olyan, mint a skyrim, hogy bárhova elmehetsz, levághatod az utat... - ez elsősorban a tröténet, cselekménym iatt vna így.
Viszont a Witchernek kiváló története van, számos alkalommal te irányítod a történés alakulását, ráadásul voltakép nincs benne jó vagy rossz döntés, nagyon emberi az egész világ.
"Sajnos" én csak angyon elégedetten tudok beszélni a játékról, meg kilóra megvett :D. Főleg a nyomozós küdletéssel és a mocsárral ,ami szerintem az RPG világ egyik leghangulatosabb helyszíne lett a hangokkal és a körítéssel :).
Még egyikkel sem játszottam, de ezek középkori, vagy legalábbis nem modern RPG-k, hanem fantasy témájúak, mint a Skyrim:
- Dragon's Dogma
- Kingdoms of Amalur: Reckoning
- Demon's Soul (bár ez csak PS3-ra van) és folytatása, Dark Souls és Dark Souls 2 (ezekről érdemes tudni, hogy NAGYON nehéz játékok, rengetegszer meg fogsz halni)
- Gothic 1-2 (nagyon régi, de pl. nekem mai napig a kedvenc játékaim)
- korábbi The Elder Scrolls játékok, tehát Morrowind és Oblivion
Én elsőre a Dragon Age világát ajánlanám, mert ott is reeengeteg sztori van, akár csak a Witcherben, de szerintem valamelyest könnyebben emészthető. :) A Witcher kissé realisztikusabb - viszont nem lehet túlzott párhuzamot vonni a két világ között, mert hiába "középkori fantasy" mindkettő, mégis nagyon különbözőek.
Ha tanácsot kéne adni, én azt mondanám, a Dragon Age és a Witcher mindenképpen ajánlott, és ebből én a Dragon Age 1-2-3mal (utóbbi is hamarosan majd magyar lesz) kezdeném, utána pedig bele lehet vetni magunkat a Witcherbe is! ;)
(Én anno fordítva csináltam, a Witcherrel kezdtem, de úgy gondolom így visszaemlékezve, hogy a DA-val jobb lett volna - viszont élménynek mindkettő fantasztikus!!!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!