Létezik ilyen PC-s játék?
Javaslom próbáld ki a Paradox Interactive játékait. Ezen belül is talán a Crusader Kings 2 lenne a legjobb: egy nemesi/kereskedői dinasztia feje (saját tulajdonságokkal, képességekkel és személységgel) vagy Európában/Közel-Keleten 867-től 1453-ig. Ha a karaktered meghal akkor az országod öröklési rendje szerinti örökösödként folytatod a játékot. Veszteni úgy tudsz, hogy ha az örökösöd nem a dinasztiád tagja, vagy a dinasztiád elveszti az összes földjét. Lehetsz gróf, herceg vagy akár király. Én pl. mindig egy grófként kezdek, aztán szép lassan, rengeteg cselszövéssel és belharccal feltörök a trónig.
Egyszer pl. sikerült a kezdő gróf-karakterremmel 56 éves korára megszerezni Aquitánia trónját (csak közben a cselszövéseim miatt oda lett a királyság 3/4-e). Az utódaival aztán sikerült újraalapítanom a frank birodalmat, de a dán-uralta Anglia elleni sikertelen invázióm következtében 1197-re kártyavárként hullott szét az uralmam miután a hűbéreseim megelégelték a több generáció óta trónon lévő zsarnokokat és örülteket (a dinasztiámban a vérfertőzések miatt nagyon elharapozott a szadizmus meg az elmbetegség, szinte minden királyom, később császárom pszichopata volt). Ezután 40 éves belháború következett, ami alatt számos áruló nemesi dinasztiát irtottam ki, de a végére az én családom is kihalt: az utolsó, 16 éves karakteremet a mennyegzői lakomán mérgezték meg a mennyasszonya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!