Poker. Az ellenfel allandoan emel?
Amikor egy jatekos velem nagyobb penzzel jatszik. 3-szor annyi, mint nekem es emel allandoan, azt hogyan lehet kivedeni? Visszaemelessel? Na de akkor is vissza kellene emelnem, ha a flopban meg a legkisebb parom sincs???
Hogyan lehet ezt vedeni?
Heló!
Ha így állsz, akkor vagy várj, amíg egy magasabb pár, vagy egy színből két magas lap nem lesz a kezedben, vagy dobd el azonnal. Lehet ezért fogsz kiesni, mert a semmire megy el a maradék pénzed.
Viszont mondjuk egy 10-es, vagy J párral a kézben ,vagy egy azonos színű AQ-val mondjuk már érdemes leheta flop előtt is bátrabbnak lenni, ha pedig ott bejön valami, maradj még mindig óvatos, emrt egy esetleges all in-el nagyot kaszáhlatsz, ha elbízza magát.
Tegyuk fel, hogy nem ismerem, csak abbol a 10 jatekbol, amit lejatszott.
Leulunk egy asztalhoz 9-en(mindenki 1000 $) az elejen es megy all-inre a lovoldozes. En ebbol 90%, hogy kimaradok. Es lesz egy jatekos, akihez 4000 $ odavandorol. Nekem meg van 1000 $.
Es akkor elkezd agressziven jatszani, hogy a floppig el se jussak vagy el se jussunk. Ha 3-an vagyunk "ellene", akkor nincs gond, mert a lapok eselyei melletunk allnak. 3 ember ellen azert nehez allandoan bloffolni. 3-6 jatek utan egyszer csak kiszopja.
De ha mar csak 2-en maradunk es foleg ha nagy vak vagyok, akkor emel. En meg nem latom, hogy mire emel. Es bizonytalanna valok. Na ezt a bizonytalan erzest, ezt hogyan lehet elkerulni? Mondjuk drillem van mar, de utoljara lejon egy flush lehetoseg es belelo persze, mint allat? Ha abbol indulok ki, hogy az elejen 8K mondjuk megnyerte a lovoldozest, akkor valoszinu, hogy kisebb kockazatai szinteken mozog, mint en. Tehat river utan nekem fix drillem van JJJ, neki meg flush lehetoseg es nagyot lo. Dehat az, hogy nagyot lo, az nem kirivo, mert mindig nagyot lo.
Ugyhogy ki is eshetek. Ti ilyenkor megadnatok? (En tegnap bedobtam es szerintem hiba volt.)
Mert ha mar kiesek, akkor drillel essek ki. Nem jol gondolom?
Persze 3 volt.
Flopon 1, aztan Riverben 1, aztan flushre jott le a harmadik. Tehat a jateknek tok szep ive volt. Nekem kedvezo.
A bloffot bloffel lehet vedeni? Persze a legjobb lenne a Royal flush, csak arra sokat kell varnom! :)
Bloffot lehet bloffel vedeni? Szerintem csak nagyon rovidtavon. 1-2 meccs.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!