Hogy lehetek "nagy" játékok készítője?
Hogy lesz az emberből olyan szinten profi programozó hogy mint pl összetudnak hozni egy Bf4-et vagy halo 4-et?
Hogy indultak ezek az emberek? Még ha C-ben meg is tanulok programozni akkor sem hiszem hogy ilyen műveket tudok majd készíteni. Hogy lehet elkezdeni ezt az életpályát?
Ha azt tervezed, hogy egy ilyen nagy cégnél dolgoznál, akkor rendesen kösd fel a gatyát. Az a programozás, amit ők használnak a játékok készítése során itthon egyetemen sem tanulható. Mivel minden 2. ember tud C-ben programozni, azzal nem sokra mész, nem pláne, hogy akár középiskolában is lehet tanulni.
Én azt javasolnám, hogy szerezz egy emelt szintű informatika/matek érettségit kb 80%-felett, és mellé más reál érettségit. A továbbtanulási pontszámításban ezekkel meg nyelvvizsgával + esetleg OKJ bizonyítvánnyal esélyed lehet bekerülni a BME-re, esetleg az óbudaira, vagy hasonló komolyabb helyre, ahol érdemben is foglalkoznak programozással.
DE! Mielőtt minden szabadidőd fanatikus programozástanulásba ölnéd, fontos tudnod, hogy a matek sokkal fontosabb egy programozónak is. Ez halál komoly. A leendő programfejlesztő mérnökök, akiknek a programozás a kisujjukban van, százára buknak meg az egyetemeken (igen, több száz embert ezért rúgnak ki) mert az a fránya matek nem megy.
Nem tudom, hogy hány éves vagy, vagy hogyan is gondolod ezt, de én a leírtak szerint terveznék. Arról pedig álmodni sem mernék, hogy otthon megtanulok programozni, használok valami ingyenes enginet + van egy jó ötletem egy játékhoz és egyszer csak egyedül megcsinálom. Az általad említett BF4, vagy Halo 4 költségvetése száz milliós összegekben mérhető, és a korunk legprofibb mérnökei készítik éveken keresztül. Ehhez a szinthez egyedül nem lehet felérni, ezért inkább tanulj hosszan, unalmasan, nehezen, és lesz esélyed jó cégnél dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!