Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Ha Steam-en vásárolok egy...

Ha Steam-en vásárolok egy játékot, akkor hogyan is vannak az alábbiak?

Figyelt kérdés

Tehát a [link] Steampowered.com/ oldalról szeretnék vásárolni.

Kérdéseim:

- A játékot számítógépbe tehető lemezen kapom meg vagy valamilyen letöltőkód formában?

- Ezzel csak én játszhatok vagy ugyanolyan teljesértékű játékot tudnak vele játszani a családtagjaim is? (Azaz egymástól függetlenül is tudunk vele játszani, ki amikor akar, saját profillal, stb?)

- Fizetni csak internetes fizetésre is használható bankkártyával lehet, vagy esetleg lehet banki előreutalással is?

Ma hallottam erről a 'Steam' lehetőségről, és örülnék ha minden lényegeset elmondanátok róla.

Az angollal is hadilábon állok, így a külföldi oldalakon se nagyon tudtam okosodni.

Segítenétek?

2013. nov. 29. 18:45
 1/5 anonim ***** válasza:

1. Egyik sem. A Steam könyvtáradba kerül, ott lesz egy telepítés opció. De digitálisan lesz, igen. Valamint közvetlen vásárlás után is felajánlja a telepítést.

2. Bárki játszhat vele, de egyszerre (egy időpontban) csak egy személy. Mivel a fiókhoz van kötve, így ha valaki épp játszik, más már nem bírja elindítani.

3. Bankkártya.

4. A Steam magyarul van.

2013. nov. 29. 18:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm, időközben rájöttem, hogy van magyar oldal is.

(Amit előbb linkeltem, ott nem minden játékleírás magyar.)

Mindent értek, de azért még kérdeznék. .)

1., A Steam könyvtár a saját gépemen kerül kialakításra vagy a Steam rendszerében? Ha a saját gépemen, akkor akár egy külső HDD-re is telepíthetem?

2., Tehát ha több gyerekem van, akkor egymástól függetlenül, külön időpontokban mindegyikük úgy játszhat a megvett és letöltött játékkal, mintha a sajátja lenne, azaz saját profillal?

Ugyanúgy el tudják menteni a játékaikat, eredményeiket, beállításaikat a saját profiljukban, mint pl. az xbox játékoknál?

3., Ennél a Steam-nál is vannak olyan lehetőségek, mint az xbox-nál, hogy egyidőben, ugyanazelőtt a gép előtt ülve, ugyanazzal a játékkal játszanak, egymást erősítve/támogatva vagy egymással versenyezve?

4., Én a Portal 2 játék után kutatgatva (xbox-hoz) jutottam a Steam oldalára.

Jól láttam, hgy a Steam-nek is vannak mozgásérzékelős kamerával játszható játékai? Olyanok mint az xbox-nál a kinect. Milyen kameraegységet kell ehhez beszerezni?

Bocs' a sok kérdésért, de az általam fellelt magyar Steam-es oldalon sem sikerült első nekifutásra megtalálnom mindenre a választ.

2013. nov. 29. 19:21
 3/5 anonim ***** válasza:

A második kérdéshez annyit említenék meg, hogy mindenki használhatja, de ahhoz a te steames fiókodba kell belépnie (a kliens fut játék közben).

Viszont már van úgynevezett Family Sharing béta opció, aminek tömören az a lényege, hogy akivel akarod, megtudod osztani a játékaid, tehát ha például neked van egy fiókod és - bár nem tudom van-e - a testvérednek is, vele megoszthatod úgy, hogy nem kell a tiédbe belépnie, használhatja továbbra is a sajátját.

Amolyan kényelmesebb megoldás, mintha mindig ki-be kellene lépkedni. Ha érdekel, érdemes utána nézni a dolognak, nem tűnik rossznak.

2013. nov. 29. 19:25
 4/5 anonim ***** válasza:

Közben látom, hogy a gyerkőcök miatt kérdezted.

"1., A Steam könyvtár a saját gépemen kerül kialakításra vagy a Steam rendszerében? Ha a saját gépemen, akkor akár egy külső HDD-re is telepíthetem?"

A kliensben van egy fül, Könyvtár néven, oda kerülnek a játékok a Steam rendszerében. Nem muszáj feltelepíteni őket, azok ott lesznek minden gond nélkül és ha akarod, "leveheted a polcról", feltelepítheted és játszhatsz is vele. (Először persze letölti az adott programot).

A külső HDD-vel kapcsolatban: úgy emlékszem, hogy oda tölti, ahol maga a Steam kliens van telepítve, pontosabban azon belül egy mappába. Ha mondjuk magát a programot is külső HDD-re rakod, akkor nem lesz gond, oda teszi mindig.

"2., Tehát ha több gyerekem van, akkor egymástól függetlenül, külön időpontokban mindegyikük úgy játszhat a megvett és letöltött játékkal, mintha a sajátja lenne, azaz saját profillal?

Ugyanúgy el tudják menteni a játékaikat, eredményeiket, beállításaikat a saját profiljukban, mint pl. az xbox játékoknál?"

Elviekben igen, de ez attól függ, hogy külön profilok létrehozását támogatja-e az adott játék (a legtöbb azért ma már igen).

"3., Ennél a Steam-nál is vannak olyan lehetőségek, mint az xbox-nál, hogy egyidőben, ugyanazelőtt a gép előtt ülve, ugyanazzal a játékkal játszanak, egymást erősítve/támogatva vagy egymással versenyezve?"

Ez is játéktól függ, ha nincs benne olyan opció, ami támogatja a két vagy többjátékos módot, akkor csak egyedül tud játszani az adott játékkal. De ahogy mondtam, ez játéktól függ.

Például ha már felhoztad a Portal 2-t, úgy tudom, hogy azzal megosztott képernyővel lehet így játszani, bár jómagam még nem próbáltam.

Az utolsó kérdésben viszont abszolút nem vagyok otthon, így nem tudom mi a helyzet azon a téren.

2013. nov. 29. 19:44
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a sok segítséget!
2013. nov. 29. 23:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!