Mi kellene még egy biliárd dákóhoz?
Vegyél krétát is, tartóval. Filléres téma és legalább nem a kocsmai vacakot keresed az asztal körül.
Érdemes venni egy csiszolót, amivel gömbölyűre csiszolod a bőrt.
Az új bőr a felsmirglizett, zsírtalanított csontra akármilyen géles pillanatragasztóval felragasztható.
Ja igen, érdemes venni a ragasztáshoz egy leszorítót is, az is pár száz forintos tétel.
A sima préselt bőrök 300-500 forintosak, a rétegelt bőrök jobbak ,de drágábbal is, 2000-5000 Ft.
Ha nem csiszolod agyon, egy évet simán kihúz egy bőr.
Csiszolni két okból kell.
Egyrészt ha a bőr keményre van ütve, felfényesedik, nem tartja meg a krétát és le fog csúszni a golyóról ütésnél.
Másrészt a csavart ütésekhez az eltapsolt lapos dákóbőr alkalmatlan, szép gömbfelületet kell tartani.
Csiszolni csak ezen két okból kell, nem szabad túlzásba vinni, mert elpocsékolod a bőrt.
Csiszoló (a dákóbőr gömbfelületét tartani)
A bőr kidudorodó szélét felsimítani (ilyet én magamnak csináltam, egy falapra ragasztott durva csiszolópapír):
Olcsóbb dákóbőr:
Pro (amatőr szinten értelmetlen, a legolcsóbb rétegelt 1500-2000,- Ft):
Saját, jó minőségű kréta jó, ha van:
És ha már van, tároljuk kulturáltan:
A spicc koszolódik, ha nem tisztítod, ragadni fog:
A webáruházban most nincs, de érdemes venni dákóspicc tisztító folyadékot, kétezer-valamennyibe kerül, de nekem általában kitart 2 évet, pedig sokat játszok.
Ja és ha még tokot nem vettél, ne fadobozt, állati sérülékeny, inkább vmi ilyet:
A bőr ragasztásához van egy állati egyszerű műanyag szorító, pár száz forint, érdemes azt megvenni, ugyanazt tudja, mint a sokezres fém.
Érdemes elmenni a novoparts vmelyik boltjába, hatalmas a választék és az eladók tudják, mit árulnak, szívesen segítenek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!