A Penumbra játékoknak miért Penumbra a neve?
Figyelt kérdés
Végigjátszottam mind a három részt, de nem találtam magyarázatot a játék címére. Miért pont Penumbra a címe?2013. szept. 16. 16:01
1/7 anonim válasza:
Neked mért pont Pisti a neved?
(vagy akármi is legyen az)
ez egy hülye kérdés!
2/7 A kérdező kommentje:
Nem az! A játékok nevét a tartalmuk szerint szokták adni (pl. The Sims - a simek irányításáról szól, vagy Rise of the Argonauts - az argonautákról szól). Minden játék neve utal a tartalomra, de a "Penumbra" elnevezés mire utal?
2013. szept. 17. 11:49
3/7 anonim válasza:
tévedésben élsz barátom, NEM minden játék neve utal a tartalmára!
de még ha utalna is, a sakk mit jelent?
utal arra, hogy birodalmi csatákat folytatsz egy fekete-fehér négyzetrácsos pályán?
nem kell ,hogy bármit jelentsen a cím!
4/7 A kérdező kommentje:
Te teljesen másról beszélsz mint én. Nem alap szavak (pl. kutya, sakk, sport, satöbbi, amiknek senki se tudja a jelentését), hanem az azokból épülő játék címe. Igaz, sakk van számítógépen is, de eredetileg nem arra tervezték. A SZÁMÍTÓGÉPES játékok neve utal a tartalomra. Ha ránézel a tokokra a boltban, mind utal a játékra. MI A HALÁL AZ A PENUMBRA?
2013. szept. 18. 19:15
5/7 anonim válasza:
neharagudj, de komolyan nem veszed észre, hogy éppen az előző megszólalásodban cáfoltál magadra???
olvasd végig mit írtál és rájössz, hogy pontosan saját magad ellentétét írtad!
7/7 anonim válasza:
Mint írták, a Penumbra szó félhomályt jelent. Ez egyértelműen valamiféle elvont dolog. Szerintem ez annak az allegóriája ("Ebben az allegóriában nem fogom elkövetni ugyanazokat a hibákat, amiket apám elkövetett" - Overture intrója!), hogy az egész életed bizonytalanság, tele van váratlan fordulatokkal, mész, mész, mész, és nagyon nem azt találod, amire számítasz. Ha mégis vmi hasonlót, nem olyan formában, ahogy elgondoltad. Ráadásul felhívja a figyelmet arra, hogy az életben nincs biztos pont, mindannyian bizonytalanságban élünk, legfeljebb nem vesszük észre. Ráadásul ilyen cím mellett végig félhomályban bolyongunk, a kontúrok összemosódnak, sziluettekkel találkozunk, nem tiszta, egyértelmű színekkel (értsd jól, fényviszonyoktól függ, hogy egy adott tárgyat milyen színűnek látsz), aztán amikor látsz egy kis lámpát, valamilyen fényforrást, onnan tudhatod, hogy ott valami vár rád, nem csak a végtelen bolyongás. Szerintem ^^
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!