A vonalkódolvasók tényleg képesek előre kimutatni a nyertes kaparós sorsjegyeket, és a nyeremény összegét?
Figyelt kérdés
Nem szoktam szerencsejátékokon játszani, de amikor az egyik alkalommal nyertem kb. 600 forintot, amit beváltottam a postán, a vonalkódok leolvasása után a gép azonnal kiadta, hogy melyek voltak a nyertes szelvények-az összegekkel együtt. Lehetséges, hogy a nyertes szelvényeket nem csak utólag, de előre is ilyen könnyedén be lehet azonosítani? Mi értelme akkor megvenni a sorsjegyet, ha tudom, hogy a nagyobb nyereményeket akár már előre félretehetik, és csak a kisebb nyereményes szelvéket hagyják kint megvételre?2013. júl. 20. 21:27
1/4 anonim válasza:
Nagyon tévedsz... Anyukám postán dolgozik nem a vonalkódokból tudják hanem a lekapart felületen vannak betűk. Pontosan 3 db. na most ha ez a 3 betű egyforma akkor nyertél. A postán is ezt nézik. Meg van adva hogy ha mondjuk 3db x van a lekapart felületen azért mennyi pénz jár. Ebből tudják. pontosan most nem tudom melyik 3 egyforma betűért mennyi pénz jár, de ennyi lenne a lányege az egésznek. Szóval eléggé meg van kötve ahhoz a kezük hogy csak a kis nyereményeket tegyék ki mivel a vonalkódleolvasó erre használhatatlan és ha érdekel az uv lámpa se világítja át se semmi egyéb dolog :) Remélem segítettem :)
3/4 anonim válasza:
A gépi nyereményazonosítàs a külső,làtható vonalkód és a kaparófelület alatt talàlható szàmsor kombinàciója alapjàn történik.Szóval le kell kaparni ahhoz hogy megtubb nyertél-e.Amit az első vàlaszoló leírt az a manuàlis (lottógép nélküli) postàk szàmàra előírt azonosítàsi mód,a betűkód szintén a kaparófelület alatt talàlható.
4/4 A kérdező kommentje:
Most már értem, hogy működik. Köszönöm, hogy válaszoltatok! :)
2013. júl. 21. 19:50
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!