Valaki el tudná mondani, hogy ez a The Last of Us nevű game miről szól?
Kérlek szépen én egy hatalmas rajongó vagyok...
Egy éjszaka kitör a nagy apokalipszis, és a semmiből zombik jönnek. Joel (az egyik főszereplő) is egy túlélő, akivel az apokalipszis kitörte után 20 évvel el kell jutnunk egy biztonságos helyre. A társak cserélődnek, de idő közben találkozunk Ellievel (másik főszereplő), aki fertőzött, de nem változott át, ő végig velünk marad. Vele együtt ki kell jutni a városból, de közbe sok ellenségen kell átjutnunk, többek közöt zombikon, clickereken (gombával fertőzöttek), katonákon és a többi túlélőn.
Remélem kielégítő a válasz :)
A fertőzést hibásan írta le az első, nincsenek benne zombik. A szitu a következő:
A cordyceps gombaszerű parazita, úgy működik, hogy egy élőlényt megfertőz, és átveszi az irányítást az agya, majd a teste fölött, tulajdonképpen zombivá változtatja, ami az alapingernek él (ami az éhség, hehe). A fertőzés első stádiumában csak az agyban van a cordyceps, de a test fölött teljes uralma van. A második stádiumában már a testet is megfertőzte, már megjelenik kívül is a fungus, azaz a gombaszerű kinövés. A végső stádiumban már az egész test be van borítva fungussal, és az áldozat fejéből spórák nőnek, amik terjesztik s fertőzést. Durva, és van egy még durvább tény: ez az egész valódi. A cordyceps bogarakat, néha apró rágcsálókat fertőz meg, de szerencsére az emberre nem veszélyes. Bár az furcsa, hogy sok ideig ugyanezt gondoltuk a bubópestisről, az AIDS-ről, a madárinfluenzáról és a H1N1-ről: hogy emberre nem veszélyes :).
A játékban ez a gombafaj mutálódott (akárcsak azok amiket felsoroltam), és emberre is veszélyes lett. Tulajdonképp minden ugyanúgy játszódik le velünk, mint a hangyákkal, az első stádiumtól kezdve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!