Miért nem lehet egyből kiadni egy játékot PC-re ha már megjelent konzolokra?
Oké hogy számítógépen csinálják, de ott ugye direkt úgy hogy rá állítják a konzolokra, majd ha az megvan akkor pedig a PC-re hogy ennyi meg ennyi legyen a konfig követelménye és ennyi.
Plusz a konzoloknál kevesebb esély van a kalóz változatokra és akkor mindenki megvenné plusz ez egy üzleti fogás mert akkor lehet valaki csak azért veszi meg a konzolt hogy hamarabb játszhasson egy játékkal. Ha meg kiadják PC-re tuti hogy az első pár vásárló feltölti torrentre csinál egy csalást hozzá és akkor 1-2 napon belül már a fél világon el lesz terjedve. Részben ez is az oka.
Szerény tudásom:
A konzolokra más operációs rendszert raknak, mint a PC-kre. Hogy értsd: teljesen más a programozási nyelvük, és ezt sajnos szó szerint soronként át kell írni amikor PC kiadást csinálnak.
Pl van egy könyv, amit angolul adnak ki, majd szakfordítókkal lefordíttatják magyarra. Ez rengeteg munka.
Emellett ha megvan a PC átirat vagy 1000x le kell futtatni, debug-golni, hol szúrták el a programkódot, kijátszani magát a játékot, miközben minden apróságra figyelnek, hol villog vmi, nincs a helyén, hol nincs fal vagy csak képként látod de kisétálsz a térképről stb.
El lehet vele pepecselni.
A másik, amit írtak, sokan csak elrántják netről a PC-s játékokat. Minek fizetne a cég több milliót azért, hogy legyen PC átirat, amikor azt mindenki letölti és alig páran veszik meg DVD formában. Van egy milliós kiadás és pár százezres bevétel, ez szerintem nagyon sokat elárul a dologról.
Van egy csomó játékom PC-re eredetiben, de én csak olyat veszek ami tényleg megéri számomra. Például ha nincs többjátékos módja akkor igaz, azt nem veszem meg hanem inkább letöltöm, mert nekem nem éri meg ha csak egyjátékos módja van mivel sajnos kevés pénzem van ezekre, nem tudom, hogy mi a helyzet másokkal, esetleg más országban, kinek hogy van pénze és mik a szempontjai az adott játékkal kapcsolatban.
Mondjuk biztos van egy pár ember aki letölt egy játékot aztán megtetszik neki és megveszi, mert mondjuk kételkedik a gépében és megszeretné nézni, hogy hogyan fut a játék.
Én például szívesen megvenném a Red Dead Redemption-t mert elég jó a többjátékos módja és a sztorija is jó, de sajnos csak konzolokra van.
Aztán ott a Last of Us ami szintén csak konzolra jelenik meg... azzal is szívesen játszanék amint kijön. Csak hát nem jelenik meg PC-re.
Egyre jobb játékok jelennek meg és sajnos kihagyják a PC verziót, de érthető a kalózkodás miatt.
A konzolok meg drágák és azt az árat már nem tudnám megfizetni, talán a közeljövőben ha jobb helyzetben leszek.
. és köszönöm a felvilágosítást a témával kapcsolatban! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!