Milyen DirectX drivert használjak MineCrafthoz? (Win xp 32 bit) (Minecraft 1.5)
A magyar Minecraftot tegnap töltöttem le a HU Minecraft weboldalról. Ma frissítettem egy kicsit a gépen, és már be is indult, de nem volt megfelelő neki a DirectX (OpenGL) kártya drivere. 32 bites Windows XP-m van. A MC 1.5-öt sikerülne beindítani véglegesen egy jó kis driverrel szerintem, mert ahogy látom, ez az egyetlen hiba. Próbálkoztam, de nem ment. (Össze is zavarodtam, és már talán keverem a dolgokat informatikában.)
De van mégy egy + kérdés:
Megvan nekem az 1.5.1 is, de ott nem fogadja el a launcher a HU Minecraft fiókomat (Login failed). Mit tegyek ha nem akarok fizetni? (Nem tudok interneten rendelni.)Amúgy az osztálytársamnak sikerült már másodjára a HU Minecraft fiókjával, és ingyen jött ki. Méghozzá pontosan ugyanazzal a launcherrel. [XD]
A válaszokat előre is köszönöm szépen.
Jó. És hogy nézzem meg, milyen kell, mert a 'Programok telepítése és törlése' pontban nincs nagyon illesztőprogram. Azt hiszem.
Nem tudok ott eligazodni.
Az informatikából jó általában vagyok más helyeken, de a videókártyákkal nem.
Már nagyon örülnék, ha sikerülne a játék beüzemelése, és már csak ez áll az utamban... na meg persze az is kissé, hogy az 1.5.1-es verzió nem tudja megemészteni a felhasználónevemet, csak az 1.5.
Magával a játékkal minden tiszta, tudom, hogy vágjak neki, de a telepítés... az! :D
Az a baj, hogy nekem mindkettőt kiírta: az OpenGL-t és a DirectX-et is a probléma leírásában.
Én attól félek, hogy lehet, meg kell bütyköltetni a gépet szervizben, és bele kell operáltatni egy zsír új videokártyát.
Ja! És ha valaki tud valami jó drivert a későbbiekben, amint kiderül a kártya típusa, akkor letöltési linket is nyomasson hozzá! :)
Szomorú leszek, ha nem fog menni egyszerűen! :(
De optimista vagyok. :)
Ezen a weboldalon van egy kép a 'DirectX' keresés eredményéről az én számítógépemen.
Ez azt jelzi, hogy DirectX-em van. Csak egy probléma van: "Hol találok jó drivert DirectX-hez?
Vagy a Minecraftnak nem jó az OpenGL?
Na, várjatok néhány percet, és megint megnyitom a Minecraft hibacímkéjét. Hátha valamit ki tudok fejteni. :)
Bad video card drivers!
-----------------------
Minecraft was unable to start because it failed to find an accelerated OpenGL mode.
This can usually be fixed by updating the video card drivers.
--- BEGIN ERROR REPORT 7fe0271 --------
Generated 2013.04.15. 9:36
-- System Details --
Details:
Minecraft Version: 1.5.1
Operating System: Windows XP (x86) version 5.1
Java Version: 1.7.0_15, Oracle Corporation
Java VM Version: Java HotSpot(TM) Client VM (mixed mode), Oracle Corporation
Memory: 14797112 bytes (14 MB) / 42385408 bytes (40 MB) up to 1037959168 bytes (989 MB)
JVM Flags: 1 total; -Xmx1024m
AABB Pool Size: 0 (0 bytes; 0 MB) allocated, 0 (0 bytes; 0 MB) used
Suspicious classes: No suspicious classes found.
IntCache: cache: 0, tcache: 0, allocated: 0, tallocated: 0
LWJGL: 2.4.2
OpenGL: ~~ERROR~~ NullPointerException: null
Is Modded: Very likely; Jar signature invalidated
Type: Client (map_client.txt)
Texture Pack: Default
Profiler Position: N/A (disabled)
Vec3 Pool Size: ~~ERROR~~ NullPointerException: null[failed to get system properties (java.lang.NullPointerException)]
org.lwjgl.LWJGLException: Pixel format not accelerated
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.nChoosePixelFormat(Native Method)
at org.lwjgl.opengl.WindowsPeerInfo.choosePixelFormat(WindowsPeerInfo.java:52)
at org.lwjgl.opengl.WindowsDisplay.createWindow(WindowsDisplay.java:185)
at org.lwjgl.opengl.Display.createWindow(Display.java:311)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:856)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:784)
at org.lwjgl.opengl.Display.create(Display.java:765)
at net.minecraft.client.Minecraft.a(Minecraft.java:395)
at avv.a(SourceFile:56)
at net.minecraft.client.Minecraft.run(Minecraft.java:727)
at java.lang.Thread.run(Unknown Source)
--- END ERROR REPORT 921b7940 ----------
Ennyi... De úgy látom, OpenGL kéne hozzá. Ezt hogyan oldhatom meg? O.O
Hát, én szerintem a választ a fő kérdésre megkaptam, szóval a többi kérdésemet máshol teszem fel.
A kérdést (1 válasszal) még nyitva hagyom azért néhány napig, aztán lezárom.
Üdv, Tamás.
UI.: Wolfenstein2000-nek köszönöm a segítséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!