Minecraft surviver-ben Hogyan lehet autómatizált szörnyölő gépezetet csinálni? Milyen szörny gyilkoló csapdák vannak?
néha találok a pályán olyan helyeket ahol rengeteg szörny spawnol folyamatosan, például falon átlátó gépet csináltam már, de azt gondoltam hasonló elven működhetne egy szörnygyilkoló gép is, csak a ragacsos dugattyú egy tömör követ nyomna rá a szőrnyre ha rálép egy nyomólapra.
Az alvilgban csináltam olyan zombimalac ölő ketreceket hogy 6x6-os alapterületű, zúzottkőből négy oszlop plusz tömör tető 4 kocka magasan, aztán van rajta egy faajtó aminek a bemenő nyílása meg van vastagítva, mert ugyebár a tűzköpő gömb belőhet oda a kő az tűzálló, az ajtó csak fából van. a helyiség négy oldala pedig 6 zuzottkő kraftolásából megcsinált vékony kőfal amit átugrani nem lehet, de csak egy kocka magas kőkerítés. na ha van a közelbe 3-4 malac, bemegyek a kuckóba, becsukom az ajtót és nyillal az egyik malacot meglövöm, aztán körülsereglik a malacok a ketrecet. de bejönni nem bírnak, viszont karddal le bírom őket szurkálni, majd ha mind kinyiffant, kimegyek összeszedni az aranyrögöket, meg az aranykardokat.
na most a ketrec máshol nem működik, csak az alvilágban, mert a normál világban nyilasok meg robbanószörnyek vannak. most a robbanószörnyeknek is van egy jó spawnoló helye, ott lehetne egy dugattyús elven működő gyilkoló gépet építeni, bár még nem próbáltam, lehet csak átesik a falon a szörny ha rápasszírozunk egy követ ?
vagy milyen gyilkológépek vannak ? tök jó lenne valami elektromos villanypásztor ami agyoncsapja az állatkákat árammal.
Az alvilágban megépítettem egy ragacsosdugattyúval működő csapdát.
van egy oszlop aminek egyik oldaláról egy ajtó van hogy ott én közlekedek a másik oldalán pedig egy földre elhelyezett nyomólap amire ha rálép a zombi akkor aktiválódik a csapda, ami nem más mint egy test magasságban elhelyezett 3 darab vízszintes ragacsos dugattyú ami ha a zombi rálép a nyomólapra a dugatyúk rányomódnak a zsombikra, mivel az ajtón csak én közlekedek így ha a zombik valamerre akarnak menni akkor csak is a csapdán keresztül vezet az út, az pedig rájuk csukódik. a zombik alapból nem bántanak ameddig rájuk nem támadok, és a csapdába beszorult zombimalac hiába visít, 4-5 vinnyogás után elpatkol és dobálja az aranyrögöket, amiket én gyűjtögetek.
a szerkezetet érdemes 6*6-os alapterületre építeni minimum, és ezen felül még pár kőfallal bevédeni ha a tűzköpő léggömb lövöldözik ne tudjon kárt tenni az elektronikában.
- a 6-os hossz 1 fal 3 ragacsos dugattyú 1 sáv elektronika elvezetés és mégegyfal hossz. és záróval
- a 6-os szélesség 1 fal 1 ajtó, 1 oszlop, 1 nyomólappal ellátott csapdanyílás, 1kő amit a dugyattyú eltol, 1 sor dugattyú, 1 sor az elektronikának, és egy sor védő zárófal.
a gépet ki lehet próbálni úgy hogy rá dobunk "q" billentyűvel egy kavicsot és csukódik, ha felvesszük a kavicsot pedig visszahúzódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!