Furcsa dolgok minecraftban! Mit csináljak? Ez természetes?
Figyelt kérdés
Sziasztok!
Pont most kezdtem új mapot, túlélőben, vágtam a fát az erdő szélén, ahol "kettévágott" fákat láttam (értsd: a lombjából le volt nyírva, de egészen a törzséig). A többi fának is volt a lombjából lenyírva, mintha egy szabályos ösvény lenne! Átment a folyón, és folytatódott. Ott is láttam kettévágott fákat. Ugyanúgy megvolt a szabályos ösvény, a kissé megnyírt fák... Ez természetes?
Sose láttam ilyet, pedig másfél éve játszok vele. Most kreatívba váltottam, mert félek, hogy valami megtámad (igen, engedélyezve vannak a csalások).
Többjátékosba szerettem volna áttenni, de most már nem szeretném az ösvénnyel riogatni a barátamat.
Ez hülyeség... Ez tiszta normális,nekem is a szerveremen
úgy generálta a fákat,bányákat,hogy tiszta laposak voltak az oldalai,nagyon durva volt tele volt lyukakkal és fly-olás közben be lehetett menni a bányákba,szóval ez 100%-osan természetes...
2013. jan. 2. 14:54
12/13 hurxen789 válasza:
Sziasztok!Először is, márha még nézitek a leveleket akkor megmondanám, hogy ez nem "generálási bug".Vagyis lényegében az,de nem igazán.Ez egy biomchunk-határ,márha tudjátok mi az a chunk.Ez teljesen természetes.Semmi Herobrine meg iesmi.Mint olvastam is az egyik kommentelő levelét abban is benne volt,hogy az egyik biom szélén 8 blockkal lejjebb volt egy sivatag (másszóval egy sivatag biom).Elmagyarázom, hogy mi is az a biom.Lényegében egy nagyon nagy hely, ahol vagy.Mint Pl.:legenerálsz egy világot és egy tölgyerdőbe spawnolsz(kerülsz,vagy ha úgy tetszik, oda dob le a gép).És amíg tart az az erdő most Pl legyen 2000X2000 blockos terület,akkor egy 2000X2000 blockos erdő biomban vagy.És ami azon túl van,(ami már nem tölgyerdő)az már másik biom.Namost.Jelen esetben van egy erdőnk amin ez a biomchunk-határ keresztül megy.Ez a bug (mint most a kopasz fák)akkor szokott történni amikor a map generálásakor a minecraft úgy dönt, hogy egy erdőt generál, de aztán meggondolja magát és generál egy sivatagot is (Pl).Ienkor mint az említett 8 blockos szintkülömbség illetve a lefelé nem folyó víz valamint a hirtelen biom változás is előfordulhat és ezutóbbi azt jelenti hogy Pl itt még sivatag van de ha arrébb megyek két blockot akkor már esik a hó mert ott már havas biom van.Jelen esetben is ez történt.Csak annyi extrával, hogy ezúttal nem két különböző hanem ugyanolyan miob ütközött generáláskor, és nem fértek össze ugyanis két ugyanolyan típusú de más alakú/kinézetű biomról van szó.Valamint a generálási bug végett a fák a határ mentén megcsonkultak.Ennyi.Amúgy remélem nem baj hogy kicsit hosssssszúúúúúúúúú lett xD
2015. márc. 6. 19:28
13/13 A kérdező kommentje:
Ugyanaz a biom, csak szólok.
És mi a jó édes bánatért hozol fel egy hároméves kérdést?
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!