Hogyan lehet ILYEN MÓDON kirakni a rubik kockát?
Figyelt kérdés
Már kb 4 éve megvan a rubik kockám, amikor meglett akkor kb 2 hétig próbálkoztam de semmi...most újra pár napja elő vettem de a videók alapján nem nagyon sikerül, 1 kocka mindig nincs a helyén az utolsó sor kirakása felé. Most olvastam az interneten hogy 20 lépésből ki lehet rakni a rubik kockát bármilyen állásból. Ez most megint a sarokberakós, stb elvet követi vagy nem? Ha nem akkor elmagyarázná valaki hogy kell? Anyukám mesélte hogy nekik is volt régen Rubik kockájuk, és ők nem ilyen elvet követve hanem meg volt adva hogy hányat jobbra fel vagy balra bármilyen állásból nekik is, és pár lépésből kitudták rakni ÚGY hogy nem is nézték...hiszen csak jobbra balra fel stb kellet hozzá. Én inkább ez utóbbinak a technikáját5 szeretném megtudni, ha létezik. ELŐRE IS KÖSÖZÖNM!2012. nov. 28. 14:28
1/2 anonim válasza:
20 lépés a maximum, de átlag 16ból ki lehet rakni, és ezt Isten módszerének nevezik, mert nincs ember aki meg tudja csinálni. :D
2/2 anonim válasza:
A vakon algoritmusok teljesen mások, és egyetlen kockás se raktja ki 20 forgatásból, az csak egy elméleti bizonyítás, hogy ki lehet. Célszerűen számítógépes elemzés után. A gyakorlat teljesen más. Megguglizod, megtanulsz néhány algoritmust, és te is ki tudod majd. Persze azt, amit írsz, hogy "1 kocka mindig nincs a helyén" az ugye értelmetlen, hisz csak egy másiknak a helyén lehet akkor, ezáltal ő sincs a helyén! :) Ha meg úgy érted, hogy a helyén van, csak elforgatva, és tényleg csak 1, akkor az a kocka hibás, valszeg szétesett, és rosszul lett berakva egy darab. Ez esetben kézzel meg kell fordítani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!