Kik most a világ legjobb pókerjátékosai?
Üdv Mindenkinek!
Nagy gondok vannak a fejekben szerintem a pókert illetően,illetve a játékosokkal kapcsolatban is. Vannak kártyajátékosok és vannak pókerjátékosok nem összekeverendő! A poker az az 5 lapos cserélős (5 card draw) illetve a texas hold'em melyben 2 lapot kap az ember és a board 5 lapból áll! Minden más nem Póker hanem különböző kártyajáték!!
Pl: Razz ,2-7 Fajtái,Omaha, Horse, stb...Ezek úgy vannak egymással mint a römi meg a zsírozás meg a hasonlók!
Ezen kívül: El kellene már mindenkinek választani a tournament játékosokat a cashgame játékosoktól illetve az internetes játékosoktól! Mind más kategória ,persze vannak olyanok is mint Bertrand "ELKY" Grosspellier akik mind élőben mind internetes Tournament-ben elit kategóriát képviselnek de ilyenekből alig van mellette valaki a világon!
Szóval véleményem szerint, így nézve a dolgokat Phil Ivey a világ legjobb kártyajátékosa de nem a legjobb pókerjátékos! Minden bajnoki trófeája és címe szinte kivétel nélkül nem pókerben született! Sőt a kategóriájában egy Jeff Lisandro és MEN NGuyen is előkelőbb helyen van!
Ha az élő no limit hold'em és pot limit hold'em tournament eredményeket nézzük akkor megkérdőjelezhetetlenül PHIL HELLMUTH Jr. a világ legjobbja! Mögötte pedig olyanok jönnek rögtön mint Jonnhy Chan Daniel Negreanu John Juanda Erik Seidel !
Ha minden más játékban vesszük ugyanezt akkor PHIL IVEY a legjobb! mögötte olyan nevek jönnek mint sorba mint Scotty NGUYEN vagy MEN NGUYEN JEFF LISANDRO! Sőt talán MEN NGUYEN a MASTER még IVEY-nál is jobb!
Ha az internetes játékosokat vesszük figyelembe akkor ott egyértelmüen jelenleg szerintem ELKY a legjobb de sok új feltörekvő fiatal is van a listán!
A magyarok között szerintem nincsen olyan hogy ki a legjobb vehetjük szigorúan a kérdést vagy lazán! Az én kedvenc játékosom mindenesetre Kaysser W. Ákos "LUIGI"
És még utóiratban csak annyit hogy nem attól lesz valaki nagy játékos hogy szénnémákol rossz megmozdulások után mindenkit mert bizony ezekre is van példa példul a legnagyobb ilyen ember ma Jason Mercier! Az összes címét 1 kivételével ugy nyerte meg hogy csupa rossz megadás csupa pénzfeldobás vagy vesztett 80/20 90/10 es partikat fordított meg turn-re vagy riverre!Egy igazán nagy játékos attól lessz az amitől egy Hellmuth vagy egy Negreanu az hogy , bárhol elindulnak bármilyen versenyen konzekvensen permananensen ott vannak a top élmezőnyben és sokszor döntő asztalon és ezt a színvonalat évek óta tudják! Phil Hellmuthnak csak azért nincsen már 16-20 karlánca mert a heads up okban vagy amikor már 4-5 en voltak a Final Table-ön akkor 2-3 nagy kasszát általában hozzáteszem az ellenfél bad callja vagy coin flipje miatt vesztett el!
Szóval érdemes ezeken elgondolkodni! Persze ha valaki elkötelezett szimpatizáns valaki mellett mert bejön a stílus vagy ilyesmi akkor ugyse fog 1 et érteni az én rangsorommal de azért ajánlom mindenkinek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!