Dota vs LoL?
Egyértelmüen Dota 2. A lol az kínai piac, a dota az meg adidas butik!
A lolban kb kezdéskor 5-10 spellre van manád, a dotában 1-2re,hogy ésszel használd ki..
szerintem a Dota 2 könnyebb :D!
Én még a moba játékok elött Warcraftoztam, dota1-el sohasem játszottam. Moba-s karrieremet a LoL-al kezdtem, és eléggé nehéz votl megszokni ezt a masteries, meg a rúnás rendszert. illetve hogy külön volt az ability power, és az attack damage. mikor elkezdtem a dotát, örültem hogy ismét a jól ismert strenght, agility, intelligence rendszer működik.. tehát egyszerűen sokkal könnyebben kiismerem magam, lolban több az item, lolban a supportok kb semmit nem érnek, kb egyetlen feladatuk hogy a carry ne dögöljön meg. lolban az ability power/attack damages rendszer, és a masteries, és rúnák változatossága miatt egy karaktert rengeteg féle módon lehet buildelni stb... dotában jobban kiismerem magam, számomra egyszerűbb volt megtanulni, könnyebb ölni, élvezetesebb.
Én 6 évvel ezelőttig Dota-függő voltam két éven keresztűl. Toltam napi 16-18 órát átlagosan. Aztán sikerült abbahagyni, és most van rendes életem, munkám, párkapcsolatom. Szerintem a LoL jobb, mert ...
A Dotában csak akkor van sikerélményed, ha rengeteget foglalkozol vele. Én nem vagyok egy játékzseni, de két év alatt talán ha 10 olyan játékmenetem volt, ahol nem noob gameben én húztam a csapatot, és nem csak fill voltam.
A Diablot két év kihagyás után ugyanott folytathatod, ahol abbahagytad. WoW-ot is. A legtöbb rendes játékot. Dotát nem. Ha ott nyersz, nincs semmi, csak a tapasztalat. Ha abbahagyod 2 évre, kezdheted ugyanonnan.
A LoL-ra ez már nem igaz. Ott vannak olyan játékon kívüli tárgyak amiket érdemes gyűjteni. Két év után ott vannak az összegyűjtött hőseid, a rúnáid, és a masteryk. Nem tesz olyan nagy különbséget, de azért mégse nulla.
És még egy fontos dolog. A Dotában rengeteg beképzelt játékossal fogsz találkozni. Pontosan olyan beszólogatós bunkóval, mint amik itt is húzzák a LoL-t. Ott ez a stílus. Ez valahol érthető is, hiszen, Dotában egy hiba miatt bukhatod a gamet. A játék nem bocsát meg, tehát a játékosok se. De azért ez a stílus kemény kihívás egy kezdő számára. A LoL-ban ez sokkal kevésbé van meg. Egyrészt a játék után értékelheted a játékostársak stílusát is. Lehúzhatod, ha valaki bunkó. A statok mindenki számára látszanak, és rossz stattal kidobnak magas gamekből. Másrészt több tanító kampány is van, ahol elmagyarázzák, hogy a bunkózás statisztikailag kimutathatóan rontja a játékteljesítményt is, nem csak a hangulatot. Ez egyébként igaz a Dota2-re is, de a fenti retardáltak ezt úgyse fogják megérteni, amig ilyen stílussal is engedik játszani őket.
Játék nehézség: Pont tegnap néztem végig egy advanced LoL gamet, és sentinel kapott két full wipeot, és volt egy noob feederük, és nyertek. Úgy, hogy mid game végén sourge minden tornya megvolt, a sentinelnek meg egy külső se. Dotában ilyen nincs. Szóval ott a játék is megbocsátó, nem csak a játékosok.
Ha bele akarod ásni magad, és keményen akarod tolni, Dota2, ha szórakozni akarsz a napi rutin mellett, akkor LoL.
"Először is, engem sose érdekelt , hogy melyik játéknak jobb a grafikája, és viszont a Dota 2-őt 10 perc után megutáltam. A tutorial szar mert fél órán át kell farmolnom egy rohadt karkötőért, ami még nem tetszett , hogy rengeteg király hős van a dotában, és a játék kényszerit a meccsek elején hogy válassz 3 random karakter közül! Válasszátok a Lolt, sokkal jobb!"
Először is erre szeretnék válaszolni, sajnos ez az ember annyira noob hogy még a játékot se tudja beállítani. Amivel te játszottál a dotán belül az single draft, aminek az a lényege h mindenki kap 3 random hőst és abből kell választani(1 int, 1 agi, 1 strenght), rengeteg játékmód van a dotában és te kifogtad azt amit nem igazán kezdőknek találtak ki...
Másrészt sokat javítottak a dotán a matchmaking nem rakja össze a kezdőket a haladókkal és ott van a ranked meccs is. Játszottam a lol-al is de az tényleg kisgyerekeknek való, és a tárgyak sem voltak egyértelműek. A dotának számomra szebb a grafikája, és nincs olyan mint a lolban hogy valaki boostal indul az elején, mindenki egyenlő. Régebben lehet nehezebb volt a dota de mára ez már nem így van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!