9. Szabad választású golyó (Free ball)
Szabálytalanság után, ha a fehér golyó snooker állásban maradt, a játékvezető szabad választású golyót jelent be.
Ha ilyen helyzetben az ellenfél vállalja a következő lökést, akkor bármelyik golyót célgolyónak nevezheti meg.
Ilyen lökés alkalmával a golyó a célgolyó értékét veszi fel.
Hibának számít, ha a fehér golyó:
nem találja el a megnevezett, bemondott golyót, vagy
snooker helyzetben marad a bemondott golyó által. Ez alól kivétel, ha már csak a rózsaszín és a fekete golyók maradtak asztalon.
Amennyiben a megnevezett golyó lyukba került, az visszahelyeződik az asztalra, és a pontértéke a játékos javára íródik.
Amennyiben a szabad választású golyó és a lökhető célgolyó is lyukba kerül, csak a célgolyó értéke íródik a játékos javára. (Tehát nem úgy, mint amikor két vagy több piros kerül egyszerre belökésre.)
forrás: [link]
nem találja el a megnevezett, bemondott golyót, vagy
snooker helyzetben marad a bemondott golyó által - ezt nem értem
én úgy láttam, hogy nem a célgolyó értékét kapom meg, hanem 1 pontot (vagy ezt sem értem!)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!