Anyám nem engedi, hogy airsortom legyen, pedig már megvan rá a pénzem. Többi lent. (? )
Sajnos kedves barátom ez egy olyan dolog amibe neki (szüleid) igen komoly beleszólása van.
Mivel nem vagy még nagykorú, ezért a szüleid felelősségére űzheted ezt a tevékenységet. Tehát a felelősségtudatot lehúzhatod a vc-n.
Ha egy játék során a kialakult problémás helyzetet nem jól kezeled le, és annak bármilyen jogi következménye lesz, akkor a szüleid és csak aztán te szívod meg a levét.
Én lassan 4éve airsof-ozok, benne vagyok egy csapatban, majdnem minden második héten kit vagyunk saját pályán, és még a barátok között is van olyan, hogy szét kell választani két embert, mert az egyiknek elborul az agyvize. (pedig felnőtt emberekről van szó)
a szabad pályákon meg egy rámállom játszani ahol a "hétvégi rambok" sz*rnak a "MASZ" szabályzatra.
Nem mindenki képes jól kezelni az indulatait a sikertelenségéből adódóan!
Főleg, hogy sokan nem a becsület játék miatt kezdik el ezt a tevékenységet.
Persze adrenalin pumpa és nem hallhat bele az ember.
A legnehezebb azt felfogni, hogy annak aki ebbe a darálóba bekerül, az tisztában van azzal hogy ez nem a fegyverekről és a katonai szimulációról szól.
Nézd, ha elég értenek érzed magad, akkor a szüleid szemszögéből is vizsgáld meg a dolgot!
És látni fogod, hogy miért nem hajlandók rábólintani erre a hobbira.
Érdemes kompromisszumos megoldásra törekedni a szülőkkel, mert ők is voltak gyerekek, ezért tudhatnák, hogy nem célravezető módszer ha valamit tiltanak.
Vagy féltenek vagy pedig hülyeségnek tartják gondolom.
Én a helyedben inkább vennék egy motort vagy egy jó notebookot. Ne pazarold el most 16évesen erre a pénzed ráadásul lehet meg is unod majd egy idő után. Várj vele még pár hónapot és ha még akkor is vágyni fogsz rá akkor anyádnak is enyhül majd a szive.
Ezt 16 évesen írom, kb fél éve airsoftozok. Egyszer borult el az agyam: a gyerekbe még párszor belelottem miután kiállt, mert nem vallotta be az elso találatokat. Ilyenekkel is számolj, hogyha egy hibás fustos felrobbanik melletted, akkor a fuled látja kárát (1-2 nap csengés, pár hét utóhatás). Nem a fegyverek a veszélyesek, hanem mondjuk, hogy kitorod a lábad, alakadsz valamiben, szétvered a képed. Ha mondjuk kilovik a dobhártyádat, akkor szívtad. Elsosegélycsomagot érdemes magadnál hordani (volt már rá szukségem).
Lehet van felelosségtudatod, de nem csak magadra kell figyelned, hanem a társaidra is. Úgy kell veluk beszélned, hogy nem parancsolgatsz, hanem elhiteted veluk, hogy ok is így akarják ahogy te. Az airsoft veszélyes.
Vissza anyádhoz: ne úgy add be neki, hogy "megyek lodozni a haverokkal", hanem úgy, hogy "megyek 6 órán át futva izzadni 15 kg felszereléssel magamon". A sportot nem fogja tiltani, de a militarista hajlamaidat igen. Ilyeneket is tudass vele, hogy ez a játék javítja a problémamegoldó kézségedet (mert probléma lesz), megtanít irányítani egy csapatot, vagy éppen alkalmazkodni. Sokat leszel jó levegon. És ami fo: TE szerzed meg a PÉNZT és nem toluk KÉRED!
Én is így vagyok velem,anyám nem engedi.Lassan énis 16 leszek.Van Nagyapámnak 2 légpuskája,azzal lövöldözhetek,de az airsoftot nemengedi!Vagyis azt nem engedi,hogy saját AS fegyverem legyen.
Paintballozni simán szó nélkül elengedett.De ha mennék is játékra nemakarok 150Fps-es "cseresznyemag köpködővel" futkozni,mint egy idióta.
A másik dolog,meg hogy imádom a fegyvereket :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!