Dead Island szerintetek?
A kutatások azt bizonyították, hogy a számítógépes játék arra káros, aki alapból fogékony ezekre. Ez pedig nem azt jelenti hogy kivétel nélkül bárkire is negatívan hat egy játék, csak mert erőszakos.
Nálad viszont az a felismerés hogy megijeszt már elég jel arra, hogy te sokkal fogékonyabb vagy az erőszakra és az ijesztő tartalomra. Vagy a korod miatt, vagy mert nem sok vagy semmilyen hasonló hatás, emiatt alacsony az ingerküszöböd. Ha nem tetszik ezek miatt egy játék, akkor ne játssz velük, de csak emiatt nem lesz belőled pszichopata és gyilkos, mert hasonló játékkal játszol.
Szerintem hagyd. Nem véletlenül van rajta az a korhatár, azért, mert pár 10 éves szájhőst ez nem érdekel, attól még nem kell utánuk menni.
Amúgy a maximum, hogy rosszat fogsz álmodni, vagy nem tudsz aludni, de pszichopata gyilkos nem lesz belőled. Ahhoz már nagyon komoly függőség kell (kvázi abból áll az életed), emellett eleve nem teljesen ép elme.
Én azt ajánlom, ha érdekel is, várj még vele pár évet, sok egyéb jó játék van, ami nem durva.
Sok mindenre rányomják a 18-as karikát, de ez nem jelenti azt, hogy egy fiatalabb embernek káros lehet. A korhatározást igazából csak azért kapta szerintem, mert végtagok röpködnek benne, ha te tisztázod magadban, hogy ez csak egy játék, kétlem, hogy bármilyen bajod származna belőle. Főleg, ha szeretsz is játszani vele.
Viszont ijesztőnek/félelmetesnek nem mondanám, szóval ha te ezen megijedtél egy kicsit, akkor pl az Amnesia-t messze kerüld el :)
Én már elég régóta játszok akció/horror játékokkal, de soha nem jutna eszembe átvinni az ottaniakat a való életbe. Ha értelmes ember vagy (márpedig te annak tűnsz), akkor el tudod különíteni később is a valóságot és egy játékot.
Bár a 18-as karikát nem véletlenül teszik rá.
19F
Köszönöm szépen a segítséget minden értelmes kommentelőnek.
Egyébként csak az elején tartottam félelmetesnek.
Én 15 vagyok,sok horror játékkal játszottam már(Penumbra Anthology,Dead Space,Amnesia,Doom 3,stb.),illetve már kiskoromban is rengeteg horrort néztem.
Engem különösebben nem kavart fel,de lehet,hogy csak túl "edzett" vagyok.
Ha úgy érzed,hogy nem bírod,NE játszd! Senki sem kényszerít rá,várj még vele,ha kell pár évet is. Ezek a dolgok mindenkire más hatást gyakorolnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!