PS3 40gb-os-on hogy tudok ps2-es játékkal játszani?
van egy ps2-es játékom, és nagyon szeretnék vele játszani mivel ps3-ra nem adták és nem is fogják kiadni!
ps3-on csináltam virtuális memória kártyát mégse tudok vele játszani. 4.0-ás fw van a gépen. és egy kérdőjel van a lemezen.
Csak az első EU és USA szériás PS3-ak tudnak PS2 lemezeket futtatni.De ezt későbbi modellekből mint a te 40GB-os PS3-ad kivették mert úgy látták nincs rá igény és ezzel is csökkenteni akarták a gyártási,fejlesztési költséget.
Ettől függetlenül a PS2 memória kártyák virtualizációja bent maradt a rendszerben,hogy miért nem vették ki azt is azt nem tudom,talán azért mert a PS1 játékok azzal is kompatibilisek.
Szóval a 40GB-os PS3-adon sehogy nem tudsz PS2 lemezeiddel játszani hiába tudsz memória kártyát létrehozni.PS1 lemezeket tudsz futtatni,de PS2-t nem.
Viszont utána néztem ennek az emulátoros dolognak és valóban,a Sony úgy döntött hogy a PS2 emulálását vissza hozza a PS3-ba.De ezt nagyon sunyi módon tették és egyenlőre csak az USA-ban.A lemezeket továbbra sem viszi.Az amerikai PLayStation Store-ról lehet venni PS2 játékokat és letölteni.Azokat viszi,de a lemezeket továbbra sem.
Szóval külön emulátor nincs,magát a játékot kell megvenned és letöltened.
Legalábbis ezt az infót találtam róla egy 2011-es cikkben,azóta már lehet változott,nem tudom.
Nekem egy első EU szériás 60GB-os PS3-am van és az viszi a PS2 lemezeket.
Szóval egy ilyenre cseréld le a PS3-ad ha nagyon kell a PS2 kompatibilitás vagy egy első USA szériás 20GB-os példányra.
Értem, köszönöm szépen. a válaszodat!
Megpróbálom a cserét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!