Ajátékoknál mit jelent a cd/dvd-n az a szám sor?
Valami gyári azonosító szám lehet. Pl az Crysis Maximum Editon -om 4 lemezez, szintem EA kiadás.
A szám megegyezik minden lemezen, csak a vége nem.
Crysis -nál D
Crysis Warhead -nál D1
Crysis Wars -nál D2
Valóban, ez gyártási szám.
A készítők ez alapján szinte mindent adatot meg tudnak nézni.
pl: gyártási idő, mikor került le, milyen cd-kulcs járt mellé, mit tartalmat a korong.
Persze ez nem egységes, csak az adott szoftvergyártó adatbázisa tartalmazza ezeket az adatokat.
Kis hazánkban ez még nem elterjedt, de az amcsiknál minden eredeti DVD játékra van amortizációs biztosítás.
Ez azt jelenti, hogy a megvásárolt eredeti DVD játék már annyira karcos lett az idők során, hogy már nem olvassa be az olvasó, a gyártó vagy is a játék készítők, garisan kicserélik.
Ehhez viszont a lemez sorozat száma kell.
Eddig itt Magyarországon a CDprojekt által forgalmazott játékokra biztosított ilyen garanciát.
Legalább is én így tapasztaltam.
Áhhh... Arra a cd kulcs való.
De már az sem garancia, mivel a 2000-óta már olyan szerződést kell elfogadnia a felhasználónak, ami azt foglalja magába, hogy a felhasználó felelősséget vállal érte, hogy a kapott regisztrációs kulcs nem agya ki másnak.
Nem keresik vissza!
Nem tudják vissza keresni.
Alternatív sík:
De ha vissza is tudnák keresni, sem tehetnének semmit!
Már csak a lopás bizonyítása miatt is!
Ahhoz hatósági eljárásra lenne szükség, hogy bárki után nyomózzanak.
Épp ezért a felelősség a felhasználón van. pont úgy mint egy hétköznapi tárgyon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!