Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogy kezdjem a minecraft játékot?

Hogy kezdjem a minecraft játékot?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Szeretnék játszania Minecraft nevű játékkal. elkezdtem,de valahogy mindig rossz map-ot kapok(pl.:nem találok bányát,stb.)

Hogyan kezdjem miket szerezzek meg először?

Előre is köszi a tippeket! :)

2011. júl. 29. 15:33
 1/4 Pityupocse ***** válasza:
lövöldözz össze vissza, amíg ki nem robbantasz egy nagyobb területet, s onnan kell taktikázni!
2011. júl. 29. 15:55
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

A bányarendszerek a pálya teljes területén áthúzódnak, sokszor még a vizes területeken is. Ellenben ritkán találkoznak a felszinnel, s pont ezért nehéz, már meglévő bejáratot találni. A legegyszerűbb, ha egy szimpatikus helyen letanyázól, és építesz egy kisseb kis kuckót. Nem kell gyönyörűnek lennie, éppen csak akkorának, hogy beférjen az ágy, meg néhány doboz, és egy pofás ajtót is rakhass rá. Majd a közleben kezd meg bányászati karrieredet, s ha kedved van ebbe a növénytermesztést is bevonhatod, ügyelve arra, hogy ne tévedj el és mindíg visszatalálj a tárgyaidat, és féltve örzött kincseidet rejtő házadhoz (pont emiatt célszerű egy jellegzetes, összekeverhetetlen, messziről is látszó helyet választanod{vagy ha nagyon eldugott helyre építetted, és nem akarod már átépíteni, vagy direkt oda építkeztél szívesen, ajánlott feldobni figyelemfelkeltő jelzésekkel. Ilyen pl. ha midnen tárgyad egy tárolóba helyezvén, leszámítva egy földkupacot folyamatos ugrálás mellett magad alá pakolod a földet így egy már messziről is látható "tornyot" képezve. Ha a föld elfogy, egyszerűen leugrassz, amitől valószínüleg elhalálozól, de ugyebár nem lessz nálad semmi, így hát...})

ITT MINDEN "RECEPTET" MEGTALÁLSZ: [link]

Legelösszőr érdemes favágással foglalatoskodni, s faágakból, deszkákból, facsakányt készíteni. Facsákánnyal elnyerhetőek a kövek (sőt a szén is), s kövekből príma kőcsákány készíthető, amelyekkel már a vas is kitermelhető. Azzal meg mondanom sem kell, már az arany és a gyémánt is elérhetővé válik.

Bár, a szenet, gyémántot és még jópár nyersanyagot kitisztulva megkaphatunk, az aranyat, gyémántot, és a vasat csak egy jóval költségesebb módan szerezhetünk meg. Ahoz, hogy ezeket is használni tudjuk azt a követ, amelyet kibányásztunk (kőszikla, melyben szines pontok találhatóak, biztosan fel fogod ismerni őket: Szén: fekete, vas: barnás, arany: krémsárga, gyémánt: világoskék stb.) be kell helyezni őket a kemencébe (a receptjét megtalálod) egy kis szén kíséretében, s a tüzelési foylamat során létre is jön a nyersanyag, amelyet kedved szerint használhatsz, fegyverek, tárgyak, építkezési eszközök, és ruhák készítésére.

Bár a fény a barlangrendszerekbe is bevilágit, ne várd el, hogy fényárban fogsz úszni 1000m mélyen, így jó ha felkészűlsz, és már kezdetben is "égőkkel" mész le (ezek receptjét is megtalálod).

A bányászat szép, és jó, de veszéjes is. Saját tapasztalataim alapján, jobb, ha csak pont annyi anyagot, és célszerszámot viszel le, amelyek nélkülözhetetlenek, mert pillanatok alatt elveszhet a szemed fényeként is emlegethető gyémántruházat, az aranycsákánnyal, egy-egy zombi, vagy éppen a hömpölygő lávafolyam okán.

Szintén sajátos tapasztalat, hogy bármekkora fallal is véded a területed a szörnyek, biztosan megtalálják az utat oda, így én javasolnám, hogy rugaszkodj el a földtől, s egy jól bevédett, az imánt javasolt, földön épített házadból indítazs egy lépcsőt, s jó magasan, bár ne vidd tulzásba, de 100m -en egy kellemes otthonkát hozhatsz létre, zavartalanúl be is rendezheted. Sőt, ha tovább akarod fejleszteni, akár a házadból is vezethetsz le lépcsőket, létrákat a bányádba, így is időt spórolva meg.

A nappalok és az éjjelek váltakozását befolyásolni nem, de átugrani tudod, a lehetőleg a házadban épített ággyal, így is folyamatos munkalehetőséggel szolgálva. ( Az ágyat cska akkor használd, ha tudod, hogy az ajtók zárva találhatóak, nincsenek szabad rések stb. ugyanis ha nem, álmodat egy szörny zavarja meg, sok életerődet levéve.

Nos, én se vagyok régi, tapasztalt kockavándor/építő/bányász, de ezeket a tapasztalatokat szívesen megosztom veled, és midenkivel. Remélem tudtam segíteni :)

2011. júl. 29. 16:30
 3/4 Trollololo ***** válasza:
előttem szóló jól leírta :D én is támogatom az ötletet h ne a felszínre építkezz, haverokkal multkor vízre építettünk :) de oda is betalált a creeper :D (zöld robbanós izé)
2011. júl. 29. 17:34
 4/4 anonim ***** válasza:
"lövöldözz össze vissza" xDDD hát ez nemsemmi am meg youtube-ba üsd be hogy Lat's play Minecraft |HUN| sokat segít...
2011. júl. 29. 18:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!