Sims 3-at bekapcsolom, játszok fél órát, aztán kikapcsol az egész gép! De régebben még bírtam sokáig normálisan játszani! Miért van ez? Mit csináljak?
"De régebben még bírtam sokáig normálisan játszani! Miért van ez? Mit csináljak?"...szerintem öregedsz, menj ki inkább a szabadba.
Amúgy nézd meg egy programmal a processzor hőmérsékletét, lehet túlmelegszik a géped, és azért kapcsol le.
Program hozzá:
Többnyire a processzor szokott túlmelegedni nekem, de lehet a vidikari is nálad.
Nekem játéknál 70-75fok körülre megy fel, akkor már romlik a teljesítményem...még 80 fok körül mennie kell a gépnek, 90-100fok között már tuti levágja.
HWMonitorral megnézed, ha nagyon magas akkor ráfér a laptopra egy takarítás, esetleg szét is kaphatod, mert a ventillátorban is előszeretettel telepszik meg a porcica. És biztosítsd a laptopnak a megfelelő szellőzést.
Nemtudom milyen laptopod van, nekem pl proci alapjáraton 45-50 fokon megy.
Ha más dolgoknál nem csinál ilyet a gép, vagy alapjáraton, akkor elvileg hardveres bajának nem kellene lennie, viszont ha nem a melegedés okozza, akkor az sem kizárható.
Na de majd írj hogy mi a helyzet.
Hát az a 93fok egy laptopon rengeteg.
Első körben ideje egy nagytakarításnak.
Először is megnézni megy e egyáltalán a ventillátor, ha nem akkor szervíz.
Ha megy, akkor vagy tüdőből, vagy sűrített levegővel a ventillátorból kifújni a port, meg a hűtőbordák közül is.
Már elvileg ezzel egy jó 10-15fokot csökkennie kell minimum.
Esetleg lekapni a gép alját, és kiszedni belőle kompletten a ventillátort, és belülről is megtisztítani a hűtőbordákat, mert ahogy fújja rá a levegőt ott szokott lerakódni porcica.
És kitakarítani magát a ventillátor házat is, mert abban is összegyűlhet minden szösz.
És utána pedig úgy használni a gépet, hogy vagy az egészet, vagy legalább a hátulját alátámasztani (kupakok, én pl tolltartót teszek a hátulja alá)...ezzel elősegíted a szellőzést alulról, és nem melegíti át az asztalt, illetve hátulról/oldalról szabadon áramolhasson kifelé a levegő a gépből.
Remélhetőleg ennyi az össz probléma. Ezeket csináld meg és írj hogy mennyit hűlt a gép.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!