Valaki el tudná magyarázni érthetően a "grafilogika" rejtvények megoldási menetét?
Én is kíváncsi lennék erre. A könnyebbeket meg tudom fejteni, de ha két szám van a sor elején akkor nem értem hogyan kell átfedést keresni?
Segítsetek nekünk légyszi.
ezt így elég nehéz elmagyarázni, de megpróbálom.
annyit igy az elején, bár ezt kb mindenki tudja, hogy ha egy sorban vagy oszlopban 1nél több szám van, pl.: 6, 2, akkor két beszinezett kockacsoport lesz, amik között legalább 1 üres kockának lennie kell. azokra a helyekre én szoktam rakni egy pontocskát, hogy tudjam, oda már nem mehet beszinezett kocka. ez segit a kitöltésben. ;)
Én így szoktam:
Keresek olyan számot, ami nagy. a legnagyyobb kell.
(nembaj ha egymás mellet 2 szám van.)
ha meg van. pl egyik sor elején a 12-es szám van, akkor elindulok a sor elejétől, számolok 12-ig. bejelölöm h meddig tartott. majd ugyanezt megcsinálom a sor végéről kezdve is. a két jelölés közötti részt beszínezem, mert bárhol van is a 12 kocka, ott tuti h van valami. (csak akkor kell besziinezni hogyha a két oldalrol indulo 12 db kocka amit számolsz fedi egymást. a fedett részt kell beszinezni.) igy kapsz pár beszínezett kockát.ilyenkor meg szoktam nézni az oszlopokat, amikbe benne van a beszinezzett kockák egy része. és pl. egy eset:
a beszinezgetett kockák sora alatt már csak 1 sor van.
az egyik abban a sorban beszinezett kocka OSZLOPában meg pl ez van: 1, 3. akkor tudod, hogy ha az oszlop legalján helyezkedne el a 3 kocka, akkor bárhogy is csinálod, a kocka alatt csak 1 sor van, vagyis egy hely a kockának. ez az oszlopban így 2 kocka. de 3 kell. vagyis beszinezheted a (12-s sor ban beszinezett kocka) fölöttit. (az alattit még nem, mert nem biztos.)
így ki lehet következtetni a többit is. :)
Remélem azért érti aki akarja. :)
Itt van egy nagyon könnyű. itt ki lehet probalni. ;)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!