Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Miért nem okoz már örömet a...

Miért nem okoz már örömet a számítógépes játék?

Figyelt kérdés
27 éves vagyok. A 90-es és 2000-es éveket addiktív szinten játszottam végig C64-el, PC-vel, Nintendoval, és egy cseppet sem bántam meg. Boldogan gondolok vissza a régi kedvenc játékaimra, amik széppé tették azokat az időket. Az utóbbi 2-3 évben alig játszom, és az sem okoz már akkora örömet mint régen, pedig már lenne pénzem komoly gépekre és legkorszerűbb játékokra. Mi történt? Azt mondják, hogy a játék nem korfüggő! Nem akarom elveszíteni az élményt, a boldogságot, amit a játék ad!
2011. ápr. 11. 11:59
 1/7 anonim ***** válasza:
Lehet hogy a játékok tartalma romlott?
2011. ápr. 11. 12:43
 2/7 anonim ***** válasza:
Játsszál haverokkal, sokkal élvezetesebb :)
2011. ápr. 11. 13:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Nálam ugyanez a helyzet. Arra fogtam, hogy kezdek kinőni a játékokból, de aztán beszereztem a 90-es évek olyan játékait, amik anno örömet okoztak, és azt kell mondjam, hogy ma is élvezettel játszottam. Ma már kevés olyan játékot találok amit végig is viszek, mert sokukba egyszerűen beleunok, pedig csili-vili a grafika, és hűű meg haa, de mégse...

Lehet bennünk van a hiba, vagy csak tényleg kezdenek kihalni a számunkra élvezetes hangulatos játékok, és gyakran irigykedve figyelem, hogy valaki élvez egy játékot, ami nekem nem jelent semmit :)

Nem tudom hogy melyik a számodra tetsző stílusú játék, nálam az utóbbi 1 évben kb 4-5 játék volt (vagy kevesebb) ami örömet okozott (mass effect 2, amnesia, dirt2, néha a gta4 de arra is ráuntam:)), már végső elkeseredésemben a sims3-al nyomtam pár napig :) de aztán az is feledésbe merült. A crysis2-t meg tegnap játszottam végig, de számomra az sem váltotta meg a világot...

Lehet rád fér egy pár nosztalgikus játék, csak abban az a poén, hogy ma már olyan jók a pc-k, hogy a régiek el sem akarnak rajta indulni :)

2011. ápr. 11. 13:46
 4/7 A kérdező kommentje:

Legmeghatározóbb játékélményeim kronológiai sorrendben:

ZX Spectrum (1988-89): Manic Miner, Sidewalk, Technician Ted, Dynamite Dan

Nintendo Game Boy (1991-1993): Tetris, Super Mario

C64 (1990-1993): Street Rod, Turrican, Last Ninja, Impossible Mission

PC (1994-2008): Prince of Persia, GoldenAxe, Another World, Aladdin, Stunts, Heroes 1-2, Full Throttle, Need For Speed 1, DIABLO(!), GTA1, Driver 1, Midtown Madness, GTA3, Mafia, TES-OBLIVION (!)

Xbox 360 (2008-): GTAIV, Mafia2, Alan Wake, Fable 2-3 - ez utóbbiakat végigtoltam de közel sem okoztak akkora élményt, mint a korábbiak

Ha három legjobbat kéne kiemelni, Diablo, Mafia, Oblivion

2011. ápr. 11. 14:02
 5/7 anonim ***** válasza:
A mai játékok inkább csak a grafikáról híresek, játéktesztekben csak fizetnek azért, hogy jó hírüket keltsék a tesztjükkel, ezáltal annak bizonyítva, hogy ez most szuper.A mai fiatalság is csak azért szeret olykor-olykor egy játékot, mert a barátai körében az népszerű, és ő nem akar kilógni.A régi játékok voltak a legjobbak, mert azok egyediek, és az ötletektől gyakorlatilag szétrobbant a játék, olyan jó volt.
2011. ápr. 11. 17:39
 6/7 anonim ***** válasza:
Felnőttél és elvesztetted az illúzióidat.A játékélmény elvesztése csak indikátor,mindennel ez lesz,egyre szürkébb és színtelen szagtalan ócskaságok.........hopp egy kicsit túlszaladtam,de akkor is ez van.........
2011. ápr. 11. 18:59
 7/7 anonim ***** válasza:
nyugi, én is a régebbi játékokat szeretem (age of empires 3, pharaoh, heroes 3, settlers 2, wacky wheels). az újak nem is tetszenek igazán (pl a heroes 5 sztem kifejezetten undorítóan néz ki). általában maradinak csúfolnak, de valahogy nem tud érdekelni :D (a diablo 2-t énis imádom :D)
2011. máj. 2. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!