Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Lehet pókert egy paklival...

Lehet pókert egy paklival játszani? Vagy 1 pakli póker kártyával valamit játszani?

Figyelt kérdés
2010. dec. 19. 13:23
 1/4 anonim ***** válasza:
A pókert 1 paklival játsszák, ezért nincs értelme a kérdésnek.
2010. dec. 19. 15:26
 2/4 anonim ***** válasza:
Jól írja az előző, a pókert egy paklival játsszák, annyival még kiegészíteném, hogy nem szokás ezt a kártyát kifejezetten póker kártyának nevezni, bár van benne némi igazság. A kártyatípust francia kártyának nevezik, és 52 lapból áll, ezt szokták póker céljából is használni - jobban mondva a pókerre a francia kártya félig-meddig angolszászosított módosulatát, mert D helyett Q, V helyett J van, és a kártyák mérete, dizájnja mondhatni speciális, de ez amúgy a játék szempontjából teljesen lényegtelen. Így annyiból mégis igazad van, hogy valóban gyártanak kifejezetten erre a célra - vagy más játékokra, pl. römi - tipikus francia kártyapaklikat, és gyakran így is forgalmazzák őket - de az eltérések a kártyán méretén, a rajta található számok, betűk, figurák apró különbözőségeiből, méreteiből, dizájnbeli eltéréseiből adódnak, így végső soron bármelyik kártyamódosulattal lehet a többit is játszani. Így "1 pakli póker kártyával" minden olyan játékot lehet játszani, amelyhez az 52 lapos klasszikus francia kártya szükséges, mert szerkezetileg, mint írtam, azonosak. Néhány egy paklit igénylő játék: römi, ginrömi, fekete macska, makaó, kaszinó, whist stb. Két paklira van szükség pl. a bridzshez vagy a kanasztához, négyre a calypsohoz. Remélem segítettem.
2010. dec. 29. 13:14
 3/4 anonim ***** válasza:

Kis burnyak XD wikipediarol szetedd B.Sandor Xd

Amugy a pokert 1 pakli franciakartyaval szoktak jatszani ,es meg lehet Black Jacket (21)et is jatszani vele! :)

2010. dec. 31. 09:25
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem wikipédiáról szedtem, bár elképzelhető, hogy valamikor elolvashattam. Néhány kártyajátékot nem ismertem, s utánuk néztem, hogy pontosan hány kártyával játszák, a többit amúgy magamtól írtam, de végsősoron teljesen irreveláns szerintem, hogy honnan informálódom, amíg az általam írtak többé-kevésbé a valóságot tükrözik. Egyikünk se született tudással a fejében, úgy vélem. Amúgy pedig igen, blackjacket is lehet egy paklival játszani, de ez manapság már nem túl gyakori, mert a viszonylag kevés kártya nagyban megkönnyíti a kártyaszámolók dolgát - ahol pedig lehetőség van az egy paklis játékra, ott a ház "cserébe" jóval kedvezőtlenebb játékfeltételeket biztosít, mint a több paklis játékok esetén. A blackjecket a legtöbb helyen több pakli kártyával lehet csak játszani - a legelterjedtebb talán a 6 és a 8 paklis változat.
2011. jan. 1. 12:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!