Hány féle képpen lehet elkezdeni egy sakkjátszmát?
Nem tudom, mi okból kifolyólag kell ez neked, de a válasz 20.
A 8 paraszttal lehet lépni egyet vagy kettőt, ez 16,
illetve a huszárral lehet kiugrani darabonként kétféleképpen a parasztok mögül, ez 4.
Összesen 20.
Ettől azért több nyitás létezik. Léphetek a parasztokkal egyet(8), kettőt(8), egy-egy paraszttal egyet-egyet(28), egy paraszt és egy más figura(ez is jó sok lehet). :)
Nem vagyok sakkozó, matekot tanultam egy kicsit, de keress könyvtárban sakkozásról szóló könyveket.
Én még fiatal sakkos vagyok 20on aluli,és én sokat ugy verek le,h elosszor csak a csikoval lepek,es azzal fele jatekost letorlok az ellenfeltol!
Jó tanács:Találj ki,saját stratégiát!
"Ettől azért több nyitás létezik. Léphetek a parasztokkal egyet(8), kettőt(8), egy-egy paraszttal egyet-egyet(28), egy paraszt és egy más figura(ez is jó sok lehet). :)
Nem vagyok sakkozó, matekot tanultam egy kicsit, de keress könyvtárban sakkozásról szóló könyveket."
A jó válasz 20.Ahogy az egyik válaszoló elmondta 8-8 gyaloglépés+2-2 huszár lépés ez 20db lépés.
Ez a dupla kezdés vagy mit tudom én minek hívják ez NEM HIVATALOS SZABÁLY!
Én ha játszom egy Fide-versenyen nekem is egy körben egy lépésre van lehetőségem.NEM KEZDHETEK KETTŐVEL!
Meg a játszmalapot sem úgy tervezték hogy 2 lépésnek legyen helye.Egy körben mindkét játékos 1-et léphet.
A kérdezőnek: ne törődj vele más mit mond, 20 a jó válasz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!