NieR:Automata™ Game of the YoRHa Edition? Pár kérdés.
Üdv. Lenne pár kérdésem a játékkal kapcsolatban.
1. Mennyire sandbox? Nem vagyok biztos hogy ez a legjobb kifejezés, ezért leírom mire gondolok. Konkrétan hogy a story befejezése után tudom-e még a végtelenségig folytatni? Mint pl Code Vein-t(hogy hasonlót mondjak) vagy GTA játékok és hasonlóak.
2. Ha nem "végtelen" akkor van benne NG+ rendszer?
3. Mennire van jól optimalizálva és elég-e neki a HDD?
Első két kérdésedre ugyan az a válasz és a jaték egyik fő pontja. Megpróbálom spoiler nélkül összefoglalni.
A Nier Automata a menü és egyéb játékokban általában non-cannon gameplay elemeket is cannonná teszi. Így amikor mentesz akkor az az adat a játék lore-ban canon. Ez a játék vége felé képbe jön és a sztoriban a mentési fájlod is felmerül (igen, konkrétan a gépeden tárolt mentési fájl.)
A játéknak 2 főbossa van. Attól függ melyiket játszod, hogy milyen döntést hozol.
A játék végén nem enged vissza post-credit a játék a világba. Viszont a főmenüben megjelenik egy chapter select system, amivel mindent újra tudsz játszani. A mentés a story progress-t (fő küldetések, a world progress-t (mellékküldik) és a character progress-t (statok, fegyverek, exp, inventory, stb) külön kezeli. Ha korábbi chapterre mész vissza akkor a karaktered marad. Így elég vicces hogy a játék egyik legjobb bossfightja 8-as szintű, a játék végén 50 körül vagy és mikor visszamész egy-két ütésből meg is hal. Ez a játék egyik legnagyobb szépséghibája.
Harmadik kérdésedre a válasz: 2017-ben az emberek nagy része 2013-2015-ös gépeket használt. A játék maga pocsék módon van optimalizálva. Majdnem a játék teljes tartalma alatt az egész map be van töltve. Így kiadásakor problémák voltak azzal hogy sokan nem tudták futtatni. Viszont 2025-öt írunk. Ha nem 10 évnél idősebb a géped, akkor valószínű hogy az optimalizálási gondok ellenére nem fog gondot jelenteni a 60fps se. Javítsatok ki ha tévedek, de azt hiszem a játék motorja ennél többet nem enged és abban biztos vagyok hogy az átvezető videók 30-on futnak. De ez nem fog gondot jelenteni akkor se ha integrált GPU-d van. A játék pedig annyira régi, hogy még HDD-re lett tervezve. Korabeli konzolokban nem is volt gyárilag SSD lehetőség.
Régi játék. Személyes kedvenc.
Értem, köszönöm a választ és elnézést a kései reakcióért.
Ha 1 kicsit spoilerezel nem gond. De így akkor megkaptam hogy se NG+ se post game nincs.
Ami gépet illeti, nem mai darab, de nem is antik. CP2077,Hogwarts és hasonló frissebbek is szépen futnak rajta olyan medium/high beállítosokon(FSR nélkül). Igaz csak 720/1080p(inkább 720p). De engem nem zavar. Nem akarom hogy 20000000 FPS-em legyen. Nekem az is elég ha 30 FIXEN megvan, még a 60hoz sem ragaszkodok. Amíg nem érzem meg hogy "akad" addig nem érdekel. :D
Nekem nagyobb baj az első 2 pontra adott válasz. Lévén hogy se post game, se NG+ nincs ha jól értem, így átminősül nálam "filmes" kategóriába mint pl a Teltale játékok. Egyszer végigviszed és utána nem nyúlsz hozzá többet. Ez pedig én esetemben erősen demoralizáló megvételre vonatkozóan... Ha már közel 20 euró(akció alatt) akkor legyen legalább pár száz órás tartalma és végtelenségig vagy újrajátszható(NG+) opció.
De mint írtam nagyon szépen köszönöm ezt a részletes választ. Talán majd 1x később ha már 10 euró alatt lesz az ára, mert ebben a formában hogy a "végjáték" ennyire lekorlátoz sajnos nekem nem ér többet meg egy 10-esnél. :S De ez csak az én véleményem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!