Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mi a baj a modern sportjátékok...

Mi a baj a modern sportjátékokkal? Miért vannak ennyire lepontozva a közönség által?

Figyelt kérdés
Amit eddig tudok, hogy a sport az főleg casual, konzolos húzóerő, még csak nem is kifejezetten gamereknek. Viszont pl a 2000-es években még teljesen megbecsült darabok voltak, nba, fifa és társai. A pontozásuk is jó, a játékok is jók voltak, nem voltam egy nagy sportember, mégis szívesen toltam ezeket is. Na most kicsit visszatérnék erre a vonalra is, de ahogy láttam a legtöbb modern sportjátékot nagyon lepontozzák. Mi ennek az oka? Vagy mi az ami manapság még jó sport játék lehet?

nov. 18. 18:34
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Mert évről évre kiadják ugyan azt, teljes áron 0 újítással.

Tulajdonképpen 60€-ért kapsz egy roster frissítést.

Nyilván egy sport játékba nem is lehet akkora újításokat hozni, magából a sportból adódó szabályrendszer miatt, de az ég világon semmi szükség nem lenne évente a piacra dobni egy újabb részt.

Ez nem tetszik sokaknak, szerintem teljesen jogosan.

Elég lenne 5 évente új játéknak kijönni és addig csak patchek formájában aktualizálni a csapatokat átigazolás tekintetében.

nov. 18. 19:21
 2/11 A kérdező kommentje:
Tehát ez ellen lázadnak, hogy csak a roster miatt húzzák le őket évről évre? Grafikai fejlesztés sincs? Mondjuk a 4K óta nehéz hova.
nov. 18. 19:47
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Ritka a bármi komolyabb fejlesztés, a legtöbb esetben simán aktualizálják a játékosokat az az évi csapatok felállását, és kész. Maximum látszatújítások, kicsit megvariálják a menüt vagy valami más apróság.
nov. 18. 19:52
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
pár óra játék után, jön a " shit, here we go again" legendás mondat :D
nov. 18. 20:06
 5/11 A kérdező kommentje:
Hát az tényleg elég nagy lehúzás ennyiért. Viszont akkor ha kiválasztok egyetlen szimpatikus darabot, lepontozás ide vagy oda, semmi baj nem lesz vele, igaz?
nov. 18. 21:49
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű.

Azt kapod amit vársz, de semmivel sem többet.

nov. 18. 21:56
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért a 2000-es évekhez képest még egy dolog változott. A megjelenés/vásárlás utáni monetizáció. Ezen a téren a sportjátékok a legrosszabbak közül valók.
nov. 19. 05:50
 8/11 anonim ***** válasza:
100%

Kb leírták a lényeget.

Nagyon minimálisan változik maga a játékmenet, viszont tele van mikrotranzakciókkal kb mindegyik, és igen, ingyen is el lehet érni, kb 20-30 óra játékkal 1 db-ot, hűha de megérte.

Akarsz egy tetkót a karakterre? játsszál kb 10 órát (mert annyi amíg elég pontod lesz) vagy fizess 1 eurót/dollárt. Meguntad és másik tetkót akarsz? Hááááát, az megint 1.99$ lesz, vagy újból 10-15 óra játékbeli farmolás. Változtatnád a cipődet? Persze, nincs akadálya, itt húzd le a kártyát a 4.99$-os mikrotranzakcióhoz stb.

Megnézed kb ló nemi szervet kapsz a hátsó járatodhoz azért az évi 60 euróért, cserébe nyomják a képedbe a reklámot ezt vedd meg még játékon belül, arra költs stb.

nov. 19. 08:00
 9/11 A kérdező kommentje:
Na attól mondjuk én is rosszul vagyok. Még ha csak ez lenne hogy nincs meg a tetkó, nem zavarna. Persze ha a létező játékos létező tetkóját raknák fizetős dlc mögé, az már kizáró ok. Viszont ha tényleg reklámot tolnak a képembe, meg csilingelő gombokat a menübe hogy fizessek, akkor inkább keresek valami mást, mert ez tényleg elveszett. Kár hogy indie nem igazán csinál fifa vagy nba játékot, gondolom a license egy vagyon lenne, irreális elvárás. Plusz hogy ez realista, modern kinézettel a menő, ami szintén.
nov. 19. 13:40
 10/11 anonim ***** válasza:
100%

Ez ugyan olyan mint a Star Wars, az EA bejelentette annyira pofátlanul magas licensz díjat kér a Disney érte, hogy inkább nem csinálnak több Star Wars játékot, mert a mikrotranzakciókkal se termeli vissza az árát.

Ha nem akarsz minden évben újítani, akkor jól el lehet lenni a sportjátékokkal is, csak ne várj túl sokat a következő évben megjelenttől, mert kb ugyan azt fogod kapni.

nov. 19. 15:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!