Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » A szocializmusban, Kádár...

A szocializmusban, Kádár idején, Magyarországon, meg lehetett gazdagodni játékok kitalálásából és gyártásából?

Figyelt kérdés
Ilyenekre gondolok, mint pl a bűvöskocka, gazdálkodj okosan, autós kártya, stb.

nov. 16. 13:07
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
A Rubik Kastélyt láttad már? Én se...
nov. 16. 13:25
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Látszólag (!) nem a kérdésre felelek.

Volt egy műszaki probléma, amit sem az amerikai, sem a japán tudósok nem tudtak megoldani. Rengeteg időt és pénzt fektettek bele. Egy miskolni professzor vezette csapatnak sikerült.

Meg is vették a japánok. Nagyon-nagyon sok pénzt kapott.

Ja, nem, dehogy a tudós. Az állam.

Neki azt mondták, hogy munkaköri kötelesség.

Jó, mi!

nov. 16. 13:35
 3/6 Hintalow ***** válasza:
48%

Mondjuk Rubik Ernő azért pont kiba gazdag, de az kb. egyedüli történet, világhíres lett a találmánya.

De akkoriban, országos szinten nem lettél gazdag semmi ilyesmiből igazán (nem is lehetett vállalkozoként csinálni ilyesmit - tudod, akkor nem az ÉN pénzem volt, hanem a MI pénzünk 😁)

nov. 16. 13:36
 4/6 A kérdező kommentje:

Akkor ezek, amik akkoriban készültek ilyen játékok, le sincsenek védve szabadalmilag?

Tehát gyárthatnék bűvöskockát, autós kártyát, stb és ezek eladásából én szabadon gazdagodhatnék?

nov. 16. 13:50
 5/6 A kérdező kommentje:
Tehát, akkor voltak olyanok, akiknek az volt a munkájuk és a munkaköri kötelességük, hogy játékokat találjanak fel? Amennyiben nem jutott eszükbe semmi új, akkor repültek?
nov. 16. 14:10
 6/6 anonim ***** válasza:
Igen, a hozzátartozóknak pedig azt mondták, hogy amikor kizuhant a szálloda belülről bezárt ablakán még zuhanás közben tarkón lőtte saját magát.
nov. 16. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!