Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Kinek mi volt az első játék...

Kinek mi volt az első játék amivel játszott számítógépen?

Figyelt kérdés

Emlékszem az első játék amivel játszottam az a nővérem barátjánál volt az úúúúltravagyány vinyó 98-on nyomtam a bátyámmal (aki szintén kis *náthás* volt<---mostmár vagyány rocker vagy metalista vagy mi a szösz)a Márió-t meg csomó alap játékot, mint pl az aknakereső...persze amiért még nem ismertük az ESC gombot(és az x-et a jobb felső sarokban) ezért lefagyott mindig a gép a 20 futtatott játék miatt. Egy rövid ideig a Midtown Madness 2-vel kellett beérnünk. Utána meglett a GTA 3 amivel tátott szájjal játszottunk a vinyó 2000-el(és persze se perc alatt kigyulladt a verda). Utána jött a Halo első része(akkor már volt netünk, de persze a google-t 5 percig töltötte be, méghogy 2 ablakot megynyitni...), Serious Sam első és második részében kezdtem belelendűlni igazán a játékok világába, de már XP-m volt. Jött elég hamar a játékok tömege a mostmár Windows XP(daytona) gyorsabb(de nem elég gyors) internettel.: GTA SA, S.A.S., Max Payne 1. Majd amikor már hálózati ténylegesen gyors internetem lett.:Max Payne 2, Star wars: republic commando, Hellgate: London, Sims 1-2-3, COD 1-2, Half Life 2, Driver: Parallel Lines, Hitman: Blood Money...

Ui: Tudom hülyeségnek tűnhet, h ezt a sok dolgot leírom ide, ilyen részletesen, de új játékok után böngészve a Youtube-on eszembe jutott, h a régi játékok mennyire rossz grafikájúak, rondák és azonnal eszembe jutott a Midtown Madness 2... A többit ti is tudjátok.

2010. nov. 4. 21:22
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:

Nekem az első, amire emlékszem az a Pushover nevű játék volt, dominókat kellett borogatni benne egy hangyával, nagyon szerettem :)

Olyan 95 körül volt ez, azt hiszem, már Windows alatt, de maga a játék dos alapú volt.

Aztán játszottam sokat az alap windowsos játékokkal, de kb ennyi, ez volt 6-7 évesen.

Később már csak néha játszottam, Need for Speed, Sims, Starcraft voltak a terítéken, de ez már tényleg sok évvel később.

Mostanában megint nem nagyon játszom, inkább netezem, max. egy mahjongot tolok online.

2010. nov. 4. 21:32
 2/11 anonim ***** válasza:
Az egyik első nekem a RollerCoaster Tycoon 1 volt, amiben vidámparkot kellet építeni és imádtam. Aztán elkezdtem olyanokkal játszani, mint a Doom, vagy a Starcraft, vagy a Shogo nevű csoda, amit sajnos nagyon kevesen ismertek. Manapság már nem játszom annyit, egyedül a Starcraft 2 hozta ki belőlem igazán a bennem rejlő kockát.
2010. nov. 4. 22:40
 3/11 anonim ***** válasza:
Nekem a Commander Keen 4 volt az első játékom. Az valami hatalmas volt. :D
2010. nov. 4. 22:42
 4/11 A kérdező kommentje:
Az első kettő kommentnél megfigyeltem, h mostanában nem nagyon gépeznek:O...Én amióta a jelenlegi gépem meglett(2007), azóta folyamatosan kockulok, de attól még nem lettem kövér vagy ilyesmi...:)
2010. nov. 4. 22:56
 5/11 anonim ***** válasza:
Elso ket jatekom:a Lotus sorozat valamelyik resze es a Prehistoric. Sajnos nem emelekszem melyik volt hamarabb, de mind a kettot eleg sokat nyomtam es ha jol emlekszem ezeknel meg nem igazan volt/kellett windoz:) Azutan darabig rauntam es jott az elso "komolyabb" gepem, egy 333 Mhz-es P2, 32 mega rammal es 8 mega videoval.Abban az idoben Vrallyt, Dune 2000-et, Quake 2-t jatszottam, valamint nagy kedvencemet a Command & Conquer:Tiberian Sun-t. Azutan lettek kicsit jobb gepek kozben, de mar nem kotottek annyira le a jatekok, amit kiemelnek a Mafia(ami orok kedvenc lesz azt hiszem), Fifa sorozat es a Warcraft 3.
2010. nov. 4. 23:47
 6/11 Slider ***** válasza:

Carter válasza:

Én az Aliens vs. Predatorral kezdtem a játékvilág felfedezését.

2010. nov. 5. 03:13
 7/11 anonim ***** válasza:

22:42-es

NEKEM IS A COMMANDER KEEN 4 VOLT AZ ELSŐ JÁTÉKOM!!!!

most is leszedtem, hogy emlékezzek a régi szép időkre.

kb. 4-5-6 évesen :D

2010. nov. 5. 10:10
 8/11 anonim ***** válasza:

Első játék...húúúha. Az első dos-os snake egy 286-oson, ami akkor valahogy így nézett ki.

http://www.youtube.com/watch?v=gIvKqZsrGXA

csak nem színes hanem fekete-zöld monitoron nyomtam mindent mert csak az volt.

Aztán vmi versenyautós játék következett Grand Prix néven futott a gépen. Imádtam! ő az:)

http://www.youtube.com/watch?v=FOZQzncKSLg

JA és ne feledkezzünk meg a jó öreg ész-kerékről sem, még ma is tudom fejből a dallamát, de aki esetleg elfelejtette volna:

http://www.youtube.com/watch?v=3RfpiX1CwKM

Most igen boldog perceket szereztem magamnak ezeket megkeresve és megnézve, remélem más "öregebb" gamernek is! :)

2010. nov. 5. 12:48
 9/11 anonim ***** válasza:
Nekem commodore 16-on a Robin Hood kb. 1989-90-ben.
2010. nov. 5. 19:14
 10/11 anonim ***** válasza:
Mission impossible a c64-n. Pc-n azthiszem a Prehistorik 1.
2010. nov. 6. 02:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!