Mit szeretsz a gameplay videókban?
A barátnőmmel fél éve vagyunk együtt és "gamer" lánynak tartja magát, de igazából 2-3 hetente játszik LOL-ban 1-2 ranked meccset és kifújt. Viszont napi szinten 3-4 óra gameplay-t képes megnézni.
Eleinte leültem vele, próbáltam megtalálni az értelmét, de képtelen vagyok. Én inkább játszom. :D
Kérdeztem tőle, hogy miért érdekes neki nézni, hogy más játszik, de nem válaszolt, csak megsértődött, hogy már a kérdés is degradáló.
De tényleg szeretném megérteni, hogy miért élvezi valaki órákon át a gameplay videók nézését? Én akkor használnám, ha elakadnék valahol (de akkor is inkább próbálok rájönni a megoldásra), vagy ha érdekel egy játék és bele akarok nézni mielőtt megvenném.
Szóval gameplay-nézők: mit szerettek az ilyen videók nézésében?
Kösziii!
Nő létére, az sem mindegy kit néz, lehet vicces neki valamelyik csávó előadásmódja. Aztán ha no comment es videókat néz, kérdés hogy mit.
Végülis fel lehet fogni filmként is egy gamet, pl Detroit, de én valami eszméletlenül élveztem azt is, a választási lehetőségekkel.
Azt ahogy Te játszol, nem nézi ?
Ugyan azok érdekelnek titeket ?
Én két részre bontanám a dolgot.
1.
Kommentáros videók:
Ha találsz valakit, akinek a stílusa neked szimpatikus, akkor az ő játék-videóit nézni egyben adja annak az élményét, mintha egy baráttal lennél (vagy legalábbis valaki olyannal, akinek hasonló az érdeklődése) és ugyanakkor meg nézed azt a játékot, amit szeretsz.
2.
Kommentár nélküli videók:
Van, hogy érdekel egy játék de annyira azért nem, hogy játsszak is vele vagy nem tudnék játszani vele mert mondjuk csak olyan platformon jelent meg, ami nekem nincs vagy túl nagy a gépigénye.
Kommentáros videósok = Let's play
Kommentár nélküli videósok = Gameplay
Két teljesen külön műfaj, amit sajnos nagyom összemosnak, így elég szar célirányosan tartalmat keresni, amilyet akarok, mert a let's play videósok teleszemetelik a gameplay kategóriát, a sajátjukról meg nem is tudnak.
hát ha már az 5# ilyen jól leírta, én gameplayt csak azért nézek, hogy valami megoldást megtaláljak egy játékbeli feladatra.
A LowkoTV-t meg azért nézem, mert szuper szinten játszott Starcraft meccseket, nekem tetsző stílusban kommentál.
Lehet a barátnőd azért nézi ezeket a videókat, mert tanul belőle, azon túl hogy mondjuk szórakoztatja is. Tudom a lol-t sokan lenézik, de alapvetően a lol az egy moba. És a mobákról amit tudni érdemes, hogy baromi komplex, bonyolult játékok, és folyamatosan változik a meta is. Tehát rengeteg dolgot kell tanulni. Ezekre vannak rendes írásos, vagy akár videós tutorialok is. De sokszor a gameplay videó nézése is elég jó erre, mert szórakoztató és közben tanulhatsz is. Mint amikor pl dokumentumfilmet nézel a tvben.
És hogy én mit szeretek a gameplay videókban? Igazából manapság két esetben szoktam, az egyik ha leendő játékra ránézek beletekergetve, hogy ne legyen spoileres de azért rövid összefüggő pillanatokat elkapjak belőle, hogy mennyire jó. Helyszínek, látvány, hangulat, ai, gameplay, azt figyelem főleg ami épp érdekel. Meg persze összhatásában hogy mennyire jön be, kell-e nekem.
Aztán meg van olyan is bár ez a jóval ritkább, amikor adott videós szórakoztat a kreatív stílusával. Van pár angolnyelvű videós akiket kedvelek, ha épp tőlük futok gameplaybe ilyen kell-e nekem tesztelős nézésnél, akkor mindig tőlük választok. Egyébként ha csak sima szórakozás 1-1 kreatív videóstól, olyankor főleg építgetős sandboxokat szoktam választani, vagy egyéb kreatív darabokat. Esetleg survival/roguelike, ahol nincs fix story hanem mindig a random események kreálják a drámát. Vagy valami hasonló, gameplay alapú darabot, azok tudnak a jó arc videósoktól a leginkább kreatívak és szórakoztatóak lenni.
Ha 2-3 hetente játszik 1-2 meccset, biztos nem azért nézi napi 3-4 órát, hogy fejlődjön. Ennyi játékkal nem tudja begyakorolni, amit elles.
Aki fejlődni akar és komolyan veszi a játékot, annál inkább fordítva menne a dolog. Napi 3-4 órát játszana és 2-3 hetente megnézne 1-2 verseny szintű játékost, hogy trükköket lessen el.
Nekem ebből inkább az jön le, hogy a videók cselekménye szórakoztatja, aztán néha napján hangulatba hozza egy kis játékhoz.
Én pl. az ilyen "souls like" játékokat szoktam így megnézni, mivel amúgy a büdös életben nem adnék rá ki pénzt, de ha ingyen lenne, akkor sem állnék neki :-)
Vagy azért nézek bele, hogy lássam, érdemes-e belevágni/megvenni (ha eldől, hogy kell, akkor persze nem nézem végig).
Meg vannak játékosok, akik tök szórakoztatóan csinálják, még ha játszom is vele, akkor is meg tudom nézni, hogy más hogy csinálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!