A PC játékok fejlesztői miért írnak olyan magas minimum rendszerkövetelkményeket játékokhoz, ha valójában sokkal gyengébb gépen is elfut stabil 30fpssel?
10 éves setupom van, ami még a megjelenéskor is csak kb középszintnek felelt meg, ehhez képest tök jöl elviszi az olyan újabb játékokat, mint a hogwarts legacy -aminek papíron elég magas a system req. Konkrét példa, itt a hogwarts minimum system req, és az én gépem:
CPU: Intel Core i7-8700 (3.2 GHz) or AMD Ryzen 5 3600 (3.6 GHz)
RAM: 16 GB
GPU: Nvidia GeForce 1080 Ti or AMD Radeon RX 5700 XT or Intel Arc A770
Az enyém:
CPU: i3-6100
RAM: 8 GB
GPU: R9 380x
Ezen kívül ottvan még a cyberpunk és a baldurs gate 3, amelyek szintnén nem ütik meg a minimumot, mégis végigjátszottam mindhárom játékot. Persze minimum beállításokon, da akkor is megvolt az átlag 30fps.
Kezdjük ott nincs közös álláspont mi a minimum? Lehet a fejlesztő szerint az élvezhető szint egy 30-40 fps medium beállítások mellett. A másik szerint beléphetsz a menübe aztán ha ott összekaklija magát a géped, így jártál.
A másik, ha ráírják hogy ez a minimum és azzal nem indul el vagy fut rendesen, akkor gondok vannak, visszatérítés, átverés miatti pereskedések stb, kell ez egy fejlesztő nyakába szerinted?
Persze minimum beállításokon, da akkor is megvolt az átlag 30fps.
Ami nem is lenne baj sok jatekosnal, de VerPistike es Fpshuszar Jancsi maskepp gondolja. Mert neki kifolyik a szeme ha nem Ultrahdsupermaxpro4K, es bizony a 120 fps alatt csak a csicska csoringerek jatszanak.
Erre van igeny, azt szolgalja ki a piac.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!