(Európai) őserdőkben és/vagy vadonban mely játékok játszódnak a szemkápráztatóan gyönyörű Primal-on kívül? Nem a FarCry Primal-ról kérek hozzászólásokat tehát, hanem AZON KÍVÜL mely játékok játszódnak kontinensünkön buja, sűrű erőkben és tisztásokon?
(Kiemelés volt a nagybetűs rész, nem más.)
Azért kifejezetten európai őserdőkre (vagy mai, de sűrű itteni vadonokra) kérdeztem rá, mert sok embernek az őserdőről csak afrikai, vagy dél-amerikai őserdők, esőerdők jutnak eszébe, nem gondolnak bele abba, hogy bőven más is van ezeken kívül.
Azonban én nem ezt keresem, nem pálmafákat kívánok látni.
Mely FPS - rosszabb esetben TPS - játékok felelnek meg a kérdésben megfogalmazottaknak?
Nehéz kérdés, szerintem jó ha egy féltucat ilyen játék van, amire passzol hogy európai táj (és még csak nem is feltétlen erdő) és a realista, belső nézet. A Stalker játékokban ugyan nem erdő van, de azok a tájak ahol jársz, szerintem könnyen ismerősek lehetnek neked. Illetve amit direkt találtam magamnak európai erdős "walking sim" az 3 db vadászós játék. Hunting simulator 2, Way of the hunter, The hunter: call of the wild. Mindhárom olyan hogy realista kinézet, és találsz benne kifejezetten európai erdőket is.
Aztán van még pár izometrikus játék amiben európai vagy kelet európai a táj és építmények, de ezek többnyire tycoonok vagy stratégiák. Olyan is van ahol európai a setting, de pl 2d stilizált, én szeretem ezeket is, de ez már nem vág a kérdésedbe.
Amit esetleg még ajánlani tudok, hogy van Amerikában a keleti parton egy régió ami némileg hasonlít a mienkhez. 4 évszak, gyakran vannak ott őszi fák is, na ha azt a régiót se zárod ki, talán nagyobb lesz a merítés. Nem Európa, de némileg hasonló tájegység és növényzet mégis. Illetve az északibb fenyves régiókban is van ami hasonló, mint nálunk Európában.
A három hunter játékot megnézem rögvest!
Köszi, hogy (legalább Te) válaszoltál!
Stalker sorozattal (vagy csak az első részével?) nekem annyi a problémám, hogy olyan kies/ritkás az erdőség benne, ill. még kicsit "low-poly" hatása is van.
Igaz az Undyingnak is eléggé "low-poly" kinézete van, mégis imádom! Szívem egyik csücske.
Nincs mit, általában több ajánló komment is szokott lenni, de ez itt most tényleg nehéz kategória.
Stalker valóban régi, de vannak modern átiratai. Olyan modok ahol már az engine-t is átírták 64esre, és a mesheket és textúrákat is nagyon modernre cserélik, kevésbé lesz "low poly". Annyi hogy erdő még így se igazán lesz benne, legfeljebb a vörös erdő, de az eléggé más jellegű. Illetve kisebb fasorok, ligetek azok vannak. Viszont az égbolt, növényzet, régi épületek, az mind nagyon nagyon tájjelleg. Főleg modokkal felcsinosítva.
Stalkerből megnézheted a Lost Alphát.
Nem kell hozzá az eredeti játék.
Illetve a Kingdom Come: Deliverance, ennek azt hiszem, valamikor mostanában kéne jönnie a második résznek. A középkori Csehországban játszódik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!