Ezt vedd meg sorozatban volt egy comodore gyujtemeny kiadas. 3000 jatek a multbol (nem volt 3000, mert sok ismetlodott vagy el sem indult).
Szoval ezen a cd-en en emlekszem, hogy volt Mortal kombat. Nem az M-betunel, hanem egy jatek filejaban ha jol emlekszem. Arra emlekszem, hogy meg reidennek volt egy villamlos animacioja az elejen. A jatek lehet nem indult csak az eleje. Fan jatek lett volna? Homebrew? Hiszen a cdre nem kerulhetett volna fel hazilag ilyesmi!!
A Long Life című játékot hitték sokan a C64-es Mortalnak, bár annak az elején nem volt Raiden villámlós animációja. Szerintem csak valamiféle rajongók által készített demo volt.
Long Lifeot meg sosem lattam eddig. Jol nez ki.
Akkor nem tudom mi lehet az amit lattam. Miert tettek ra egyaltalan? Csak comodore-ra megjelent jatekokat kellett volna tegyenek.
#3 "Ami megjelent NES-re az lehet elfutott C64-en is."
Na, kevesebb ennél nagyobb tévedést olvastam azzal a korszakkal kapcsolatban.
Bár a két platform processzora hasonló volt (de még csak nem is teljesen ugyanolyan, mert már mindkettőre 6502-ként szoktak hivatkozni, valójában a C64-é 6510-es volt, illetve később a 8500-as, ami a gyártási technológiát leszámítva teljesen azonos volt a 6510-zel; a NES-ben viszont 6508-ast használtak), a köréje épült hardver teljesen más volt. Egyszerűen hiába volt (nagyjából) opkód-szitnen kompatibilis a kettő, egyik a másiknak a programját nem tudta lefuttatni, mert egyszerűen olyan memóraterületekre, kernel-funkciókra, stb. hivatkozik, ami a másik platformon nincs jelen. Már egy egyszerű "hello world" sem futna le (vagy lehet, hogy lefutna, de nem hozná a várt eredményt), mert a képernyőmemória is tök máshol van a két platform esetében.
A hasonló processzor nyilván megkönnyíti a portolást a két platform között, báááár ez is elég sok utómunkával jár, és sok esetben inkább újraírták az egészet, mert egyszerűbb volt, mint portolni.
"Szoval ezen a cd-en en emlekszem, hogy volt Mortal kombat."
Megvan nekem is ez a CD, nem garantálom, hogy belátható időn belül, de lehet, hogy megnézem, melyik lehetett az.
"Fan jatek lett volna? Homebrew? Hiszen a cdre nem kerulhetett volna fel hazilag ilyesmi!!"
Maga ez a CD kb. a kétezres években jelent meg. Simán rákerülhetett egy-két akkor már létező homebrew játék is.
ma 01:50 Ertem. Erdekes amit irsz.
En is nezem oket. Ki irom melyik jatek milyen es, hogy elindul-e. Nincs rajta 3000. Pedig a cd-n ezt igerik. Ha veletlen megtalalom, majd ki irom ide a nevet annak a Moretal Kombat-nak.
Te is azt az emulatort hasznalod ami a cd-n van? Nekem a hangal baj van. Sokszor recseg meg mindenfele hangot ki ad. Az optionnal probalkoztam, de nem javult. Neked milyen a hang?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!