Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Mortal kombat jatek jelent...

Mortal kombat jatek jelent meg comodore 64-re?

Figyelt kérdés

aug. 7. 05:31
1 2
 1/11 Kedves Vezető ***** válasza:
Nem
aug. 7. 10:12
 2/11 A kérdező kommentje:

Ezt vedd meg sorozatban volt egy comodore gyujtemeny kiadas. 3000 jatek a multbol (nem volt 3000, mert sok ismetlodott vagy el sem indult).

Szoval ezen a cd-en en emlekszem, hogy volt Mortal kombat. Nem az M-betunel, hanem egy jatek filejaban ha jol emlekszem. Arra emlekszem, hogy meg reidennek volt egy villamlos animacioja az elejen. A jatek lehet nem indult csak az eleje. Fan jatek lett volna? Homebrew? Hiszen a cdre nem kerulhetett volna fel hazilag ilyesmi!!

aug. 7. 13:14
 3/11 anonim ***** válasza:
26%
Ami megjelent NES-re az lehet elfutott C64-en is.
aug. 7. 20:37
 4/11 A kérdező kommentje:
Ertem.
aug. 7. 21:57
 5/11 anonim ***** válasza:

A Long Life című játékot hitték sokan a C64-es Mortalnak, bár annak az elején nem volt Raiden villámlós animációja. Szerintem csak valamiféle rajongók által készített demo volt.

https://www.youtube.com/watch?v=hQCiZyvJlzc

aug. 8. 16:48
 6/11 A kérdező kommentje:

Long Lifeot meg sosem lattam eddig. Jol nez ki.

Akkor nem tudom mi lehet az amit lattam. Miert tettek ra egyaltalan? Csak comodore-ra megjelent jatekokat kellett volna tegyenek.

aug. 8. 21:00
 7/11 anonim ***** válasza:

#3 "Ami megjelent NES-re az lehet elfutott C64-en is."

Na, kevesebb ennél nagyobb tévedést olvastam azzal a korszakkal kapcsolatban.

Bár a két platform processzora hasonló volt (de még csak nem is teljesen ugyanolyan, mert már mindkettőre 6502-ként szoktak hivatkozni, valójában a C64-é 6510-es volt, illetve később a 8500-as, ami a gyártási technológiát leszámítva teljesen azonos volt a 6510-zel; a NES-ben viszont 6508-ast használtak), a köréje épült hardver teljesen más volt. Egyszerűen hiába volt (nagyjából) opkód-szitnen kompatibilis a kettő, egyik a másiknak a programját nem tudta lefuttatni, mert egyszerűen olyan memóraterületekre, kernel-funkciókra, stb. hivatkozik, ami a másik platformon nincs jelen. Már egy egyszerű "hello world" sem futna le (vagy lehet, hogy lefutna, de nem hozná a várt eredményt), mert a képernyőmemória is tök máshol van a két platform esetében.

A hasonló processzor nyilván megkönnyíti a portolást a két platform között, báááár ez is elég sok utómunkával jár, és sok esetben inkább újraírták az egészet, mert egyszerűbb volt, mint portolni.

"Szoval ezen a cd-en en emlekszem, hogy volt Mortal kombat."

Megvan nekem is ez a CD, nem garantálom, hogy belátható időn belül, de lehet, hogy megnézem, melyik lehetett az.

"Fan jatek lett volna? Homebrew? Hiszen a cdre nem kerulhetett volna fel hazilag ilyesmi!!"

Maga ez a CD kb. a kétezres években jelent meg. Simán rákerülhetett egy-két akkor már létező homebrew játék is.

aug. 9. 01:50
 8/11 anonim ***** válasza:
7 es azért írtam hogy lehet mert nem vagyok szakértő.
aug. 9. 07:25
 9/11 Kedves Vezető ***** válasza:
Nem volt rá mortal fan videók vannak.
aug. 9. 12:38
 10/11 A kérdező kommentje:

ma 01:50 Ertem. Erdekes amit irsz.

En is nezem oket. Ki irom melyik jatek milyen es, hogy elindul-e. Nincs rajta 3000. Pedig a cd-n ezt igerik. Ha veletlen megtalalom, majd ki irom ide a nevet annak a Moretal Kombat-nak.

Te is azt az emulatort hasznalod ami a cd-n van? Nekem a hangal baj van. Sokszor recseg meg mindenfele hangot ki ad. Az optionnal probalkoztam, de nem javult. Neked milyen a hang?

aug. 9. 20:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!