Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Régóta konzolon jàtszom...

Régóta konzolon jàtszom ps5,series x. Gondolkodom,hogy átt térjek pc-re?

Figyelt kérdés

Ha van egy olyan gépem melyen rendesen futnak a játékok

mennyivel macerásabb pc-n játszani mint konzolon?

Gondolok itt a hőfokra,driverekre.

Meg nem tudom van-e még más is amire figyelni kell.

2024. máj. 29. 13:09
 1/9 anonim ***** válasza:
71%

A PC kb mint egy drága lego, ha nagyon erőltetni kell, nem oda való amit be akarsz dugni.

Ha van egy jól összerakott géped, évente 1x érdemes portalanítani, 2 évente újrapasztázni (de ez a konzolokra is igaz).

Az egyetlen ami talán macerás, hogy egy játékot kiadó fejlesztő máshol is hirdeti a játékát (pl ubisoft játékok steamen), de ha letöltöd indítás után regisztrálni kell máshova is. Steam, EA Games (régen Origin), Ubisoft, Battle.net, GoG, Rockstar, csak hogy így párat említsek.

A legtöbb szoftver/driver frissíti magát automatán vagy feldob egy ablakot, rákattintasz, leszedi, meg van oldva, ezzel én nagy gondot nem látok.

2024. máj. 29. 13:52
 2/9 Kedves Vezető ***** válasza:
67%

Igazából drágább lesz ugyan az, mint Ps5 ön, és bukod a GTA 6 ot is.

Viszont sokkal testreszabhatóbb, jobb hűtés, jobb teljesítmény, stb..

2024. máj. 29. 17:09
 3/9 anonim ***** válasza:
Már mért bukná a gta 6-ot? Ki fog jönni PC-re az is.
2024. máj. 29. 18:23
 4/9 Kedves Vezető ***** válasza:

Ja, egy évre rá végülis.

Csak arra értettem, hogy pont most cseréli le, amikor Ps-re jön hamarabb. Nem tudom hogy Pc -re jön e valami ami ne lenne a Ps5/4 kínálatába, vagy hogy szempont e, nyílván eldönti majd.

2024. máj. 29. 19:32
 5/9 Kedves Vezető ***** válasza:

De végülis, Pc mellé meg veszel egy Ps4 et, ha hiányozna valamelyik ami még nem jött ki PC re Sony cím.

Ps5 re, úgyse jön sok minden:

GTA6

Death Stranding 2

Ezek Pc re is jönnek.

Last of us 3 szerintem a gen végén.

A Silent Hill 2-t meg már mindenki rogyásig ismeri sztm. :)

2024. máj. 29. 19:44
 6/9 Kedves Vezető ***** válasza:
+Pc=gamepass is, egyéb dolgok
2024. máj. 29. 19:46
 7/9 A kérdező kommentje:

Igazából ilyenektől félek,hogy olvasok olyat ,hogy biosba állítani meg húzni a gépen. Ezekhez én semmit nem értek.

Vagy ezzel nem is nagyon kell foglalkozni? Van egy 10 éves számitógépem amivel újkorába még 1-2 játékkal jàtszottam közben átt tértem konzolra a gép meg most adta meg magát ezért gondolkodom,hogy vennék újat és azon játszanák.

2024. máj. 30. 05:56
 8/9 anonim ***** válasza:

Hát egy 10 éves gép a mai játékokhoz már édeskevés lesz. Maximum indie játékok vagy régebbi AAA címek jöhetnek szóba.

Mondjuk pontos config-ot sem ártana tudni mid van most.

Bios-ba nem is szabad nyúlkálni. Mindössze "csak" meg kell venni a gépet és kész. Ha te buherálod annak elb@szás lesz a vége és viheted vissza szervizbe hogy megcsinálják.

Szerintem mindenképp új PC lenne érdemes. Már csak azért is mert már minimum win 10 kell Steam alá is(meg szinte minden más alá is), így a win 7-8 korszaka sajnos lement már. Win 10-nek meg alapfeltétel hogy SSD-re legyen telepítve különben várhatsz amíg indul. Szóval ha PC-re jössz ott mindenképp modernizálnod kell a géped. Viszont PC-n rengeteget lehet utána sporolni. PC-n is van Gamepass ahogy előttem is írták. Vagy alternatíva hogy van "virágbolti" verzió ha nem zavar a lopás tudata téged.

2024. máj. 30. 10:47
 9/9 anonim ***** válasza:

Ezt Te tudod.. nyilván PC-t venni csak játékra nem olcsó, különösen akkor, ha a konzolok adta látványvilágon felül teljesítő konfigot veszel (ha nem, akkor meg ugye minek). A fenntartása is költségesebb, nem azért, mert sűrűn kell cserélgetni benne dolgokat (mert nem kell), hanem mert pl. az áramfogyasztása is több, nyilván.

A másik, amit ilyenkor meg kell nézni, hogy a játékállományod a konzolokon milyen és azokat akarod-e PC-n is játszani, mert ha igen, akkor PS esetén biztosan, XBox esetén majdnem biztosan újra meg kell vásárolni.

Ha van valami kiegészítőd a konzolon (pl. kormány), az nem biztos, hogy kompatibilis a PC-vel, ezt is érdemes megnézni és számolni vele.

Ha nem csak otthon használod, hanem el is viszed magaddal ide-oda, akkor egy PC konfigurációt macerásabb hordozni, ha ez szempont, akkor ezt is érdemes szem előtt tartani.

De hogy ne tűnjön úgy, hogy a konzol felé próbálok „agitálni”, vannak előnyei is. Pl. a több áruház másféle árakkal, nem vagy egyetlen store kénye-kedvének kiszolgáltatva, mint konzolon.

Vannak olyan fajta játékok, amik a kezelhetőség miatt konzolra el sem készülnek (pl. Euro Truck2, vagy a legtöbb RTS), ha ezek vonzóak, PC kapod meg a jobb élményt.

Ugyanez igaz akkor is, ha szereted/szeretnéd mod-okkal „pimpelni” a játékokat, erre ugyanis (nagyon kevés kivétellel) PC-n van csak lehetőség.

Ha sok szöveget is tartalmazó játékokkal játszol és szeretnéd azt magyar fordításban élvezni, akkor szintén PC-n fogsz erre megoldást találni, konzolon nem lehetséges közösségi fordításokat használni.

2024. máj. 30. 11:11

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!