Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Milyen online szójátékot...

Milyen online szójátékot készítsek?

Figyelt kérdés

Egyedülálló méretű szókészlettel rendelkezem, több mint 150 témakörben több ezer szóval.

Lenne időm ezek felhasználásával szójátékot készíteni, de nem valami újra gondoltam.

febr. 11. 07:31
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
A mai szójátékokhoz meg simán bemásolnak egy adatbázist, ami tartalmaz minden magyar szót, azzal sehol nem versenyzel :D
febr. 12. 07:39
 2/11 A kérdező kommentje:

nem olvastál figyelmesen

Az összes magyar szót tartalmazó adatbázis témakörökre van bontva?

Nincs!

febr. 12. 08:32
 3/11 anonim ***** válasza:

Javaslom készíts olyan szójátékot, ami témakörökre osztva dolgozik.

Amúgy 1 plusz tömb egy adatbázisban kategorizálni egy adott szót egy vagy több témakörbe, az, hogy ezt valaki külön címkézi, illetve felhasználja-e játék közben csak a fejlesztőn áll.

febr. 12. 12:48
 4/11 anonim válasza:
Kedves első, tudnál mondani egy konkrét játékot, ahol ez a minden magyar szót tartalmazó adatbázis működik a motorháztető alatt?
febr. 12. 22:36
 5/11 anonim válasza:
Tudnál mutatni néhány jellemző példát erre kategóriába sorolásra?
febr. 12. 22:40
 6/11 anonim ***** válasza:

[link]

bal oldalt ahol fel van sorolva a1, a2, a3 stb felette ott a nyíl, lehet lépkedni, ott a komplett adatbázis, jó szórakozást.

kategóriába sorolásra pl:

csavar - tárgy, alkatrész, eszköz, járműalkatrész/jármű része stb.

febr. 13. 11:52
 7/11 anonim válasza:

Kösz, ismerem ezt a szótárat, én is átlapoztam korábban. Kicsit régi már, így napjaink divatos szavai hiányozhatnak belőle. Érdemes az új helyesírási szabályzattal is összevetni. (Esetleg ráereszteni egy helyesírás-ellenőrző programot.)

Ha jól gondolom, akkor a kategorizálásnak csak akkor veszed hasznát, ha a szavak jelentése számít a játékban, nem pedig a forma, mint a Scrabble-ben. Azt hogy értetted, hogy nem valami újra gondoltál?

febr. 13. 16:09
 8/11 anonim ***** válasza:
Hogy a kérdező hogy akar kategorizálni azt rábízom, hiszen ő rendelkezik egyedülálló szókészlettel, több mint 150 témakörben, nyilván van ötlete/elképzelése, hiszen hogy ismerne olyan sok kivételes szót, ha azt se tudja hova/merre/mennyi :)
febr. 13. 16:40
 9/11 A kérdező kommentje:

ilyenek vannak pl:

Vadon élő emlős állatok

Tengeri állatok

Madarak

Bogarak

Magyarország halfajták

Kutyafajták

Macskafajták

Lófajták

Legismertebb dinoszauruszok

Híres zeneszerzők

Világhíres operák

Híres magyar festőművészek

Festészeti stílusok

Művészettörténeti korszakok

Hangszerek

febr. 14. 17:00
 10/11 A kérdező kommentje:

7#

bocsánat azt elírtam

valami újra gondoltam (nem nélkül)

;)

febr. 14. 17:01
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!