Szebb grafika,de 50-55FPS vagy Alacsony grafika,de 70-80FPS?
Ti melyiket választanátok?
Játék pl gta,red dead 2
+1 Egyeshez.
Ahol nem versengés a lényeg, hogy minél gyorsabban lereagálj dolgokat, ott nem baj ha alacsonyabb az FPS, ha cserébe szebb a játék. Ahol viszont akár 1-2 másodperc is sorsdöntő lehet ott fontosabb hogy jobban menjen a játék, mégha a grafika rovására is. Szóval Single játékok esetében az előbbi, Multi játékok esetében az utóbbi a mérvadó inkább.
50-55 még belefér, ha azalá nem esik. De megpróbálom úgy tweakelni az enginet és a grafikát, hogy stabil is legyen, és a leglátványosabb, legmegérősebb beállítások is megmaradjanak. Aztán ha van rá mód még visszavágom a kevésbé fontos vagy látványosokat, hogy meglegyen az 55-60 fps inkább.
A 70-80 fps-es opció pedig számomra nem lenne szempont mivel 60hz a monitorom. De ha pl online játszanék és 144 hz lenne a monitorom, akkor abban az esetben az utóbbit követném.
Alapvetően meg az első opcióra szavazok én is. Esetleg kicsit még visszavágva a stabil 55-60 fpsért.
Ha folyamatos a 30 FPS, az még tűrhető, be tudsz állni rá, engem az szokott felb**zni mikor videónál van 300FPS, elindulsz 100-150fps, elfordulsz oldalra levágódik 30-ra, vissza 100FPS fölé. Tipikusan Hogwarts Legacy pl, voltak olyan helyek Roxfortban hogy lement 15-re és az istenért nem tudtál többet kicsikarni belőle azon az 1-2 helyen.
Mivel nem játszom versengős játékokkal, én a jobb grafikára kisebb, de folyamatos FPS-re szavazok.
Én az egész modern, hiperrealista kinézetet is szívem szerint simán elcserélném egyedi atmoszférára és hangulatra :) Meg persze jó, hiteles és egyedi npck-re, akiket esetleg valódi író írt meg. Ahogy a világ készítésében szintén segédkezett. Ezek a hangulati elemek valóban sokkal fontosabbak lehetnének.
Meg pl stilizált grafika is teljesen jól tud kinézni. Van csomó játék ami úgy szép, hogy semmi köze a manapság annyira hajszolt 4k hiperrealizmushoz. És sokszor cserébe sokkal jobb tud az fps is maradni.
És kérdésre a válasz, szebb grafika, és akár még 50 fps is jó nekem, csak ne ugráljon és ingadozzon. Jó esetben be lehet azt úgy is állítani, ha amúgy jól van elkészítve és optimalizálva is a játék.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!