DOS játék laggol win 11 en. Miért?
Figyelt kérdés
A Network q rac rally championship nevű játékot szeretném játszani, dosboxal elindul,de szaggat nagyon, esetleg van rá valami megoldás?2023. dec. 8. 12:15
1/4 anonim válasza:
Mert amikor az kijött még a win7 sem volt sehol, nem hogy a friss 11. Sajnos a nagyon antik játékok vagy mennek vagy nem. Túl modern nekik a rendszer és legtöbb ennek megfelelő hardware-hez driver-ük sincs. Ezért akad vagy nem megy helyzettől függöen.
2/4 anonim válasza:
Ha GoG-tól vetted akkor általában a dosbox már tartalmazza a helyes beállításokat. De ha más forrásból van, akkor érdemes lehet utánajárni a tweakelésnek és helyes beállításoknak, mert nem árt ha tudod kb minden játéknál más és más az igazán helyes érték.
Aztán még olyan is lehet hogy alapból alacsonyabb fps-re van kalibrálva, pl voltak játékok régről amiket megpróbáltam modern gépen játszani, és utólag tudtam meg hogy azért darabos az egész mert annó még 30 fps-re volt kalibrálva. Mivel az akkori csúcsgépeken is olyan sebességgel tudott futni max, meg aztán a régi lcd monitorokon az még sokkal inkább folyamatos képnek is hatott.
De ez igazából játékonként eltér, érdemes lenne utánaolvasni külön hogy ennél mi a helyzet.
3/4 anonim válasza:
2-es vagyok csak elírtam, szóval a régi CRT monitorokon. Ott másabb volt a képfrissítési módszer, szóval még a max 30 fps is folyamatosabbnak ható képet adott. Csak pl ezekre sem emlékeztem már olyan rég volt, csak nemrég utánaolvasva világosodtam meg.
4/4 A kérdező kommentje:
Úgy töltöttem le hogy már csak duplaklikkel elkellett indítani, azthiszem a myabandonware ról
2023. dec. 9. 18:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!