Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » PC szaküzletben mennyi kb. a...

PC szaküzletben mennyi kb. a PC összeszerelés ára?

Figyelt kérdés
Kértem árajánlatot egy helyről. Az alkatrészek (videókártya, proci, minden) akárhogy is nézem neten, 500-ra jön ki. Ők 550-et ajánlottak meg, ami nyilván 50k munkadíjat jelent. Ez normális összeg ma?

2023. nov. 22. 14:00
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

A neten az Ő áraikat nézted? Tételes ajánlatot kaptál? Azon rajata van az összeszerelés munkadíja is. A nagyoknál 5-7-ret láttam (PC, iPon stb)

Egy bármilyen PC boltban is szerintem (építés, telepítés, esetleg BIOS frissítés) megáll 15 körül.

2023. nov. 22. 14:31
 2/11 A kérdező kommentje:
#1 nincsen rajta. Kiemelten kértem, hogy írják meg külön, hogy mennyi a munkadíj, de nem hajlandóak elárulni. Annyit mondtak, hogy nyugodjak meg, benne van az árban... hát ez nem mond sokat.
2023. nov. 22. 15:29
 3/11 PMC Wagner ***** válasza:

amennyit nem szégyelnek.

Bár nem hiszem hogy az egyedül 50k lenne, szerintem az OP rendszert is takarja ami kb 35 ezer (nem tudom jelenleg most mennyibe fáj a windows) szóval az összeszerelés olyan 10-15 lehet

2023. nov. 22. 18:42
 4/11 anonim ***** válasza:
Régen iponban 5 ezer volt. De ez kb 2011-es adat. Akkor még összerakattam, azóta megtanultam magam megcsinálni.
2023. nov. 22. 20:11
 5/11 anonim ***** válasza:

Az a baj TE nézted neten az árakat. Egy PC boltnak van egy (vagy több) fix beszállítója, tőlük rendel.

Hiába találsz te a kisfütyi oldalon videokártyát, ami 20 ezerrel olcsóbb mint máshol, neki a beszállítótól kell rendelni, annak az ára meg lehet 22 ezerrel több, mint aminek te nézted az árát. Az ilyen apróságok simán elvisznek 10-20 ezret.

Erre rájön esetleg egy jogtiszta Windows, az kb 28 ezer, máris marad ~10e mint összeszerelés.

Ezt nem értik sokan, bemennek a boltba és nyomják az eladó arcába "De hát az alibabán ez most fele annyi", jó oké, akkor vedd meg te magad onnan.

.

2023. nov. 24. 11:50
 6/11 A kérdező kommentje:
#5 akkor már csak az a kérdés marad, hogy mi a francnak menjen bárki PC boltba, ha ilyen szinten túlárazottan kap mindent. Elhiszem, hogy sajnálni kell szegény PC boltost, mert csak így tudja beszerezni, de akkor együttérzésből fizessek ki neki egy vagyont, vagy mi a következtetésed?
2023. nov. 24. 12:06
 7/11 A kérdező kommentje:
Ja, és rohadtul nem az alibabán néztem, hanem a PCX oldalán. Ott is vállalnak összeszerelést, telepítést mindent. Most 40-el olcsóbban kijövök.
2023. nov. 24. 12:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Ez ilyen, azok mennek oda akik nem akarnak ezzel bajlódni, illetve a legtöbb számtech bolt is sok mást kínál, főleg nyomtatást, mert egy profibb nyomtató gép több százezer lehet, az a 2-3 fénykép nem ér meg annyit feltétlenül, hogy megvegyél egy ilyen drága eszközt otthon.

Én nem mondom, hogy sajnáld, nem is kell. Sőt, igazából te is összerakhatod magadnak, szerencsére rengeteg a videó róla, mit hova kell dugni. Én az első gépemet ~3 óra alatt raktam össze, a mostani fél óra se volt.

2023. nov. 24. 12:17
 9/11 PMC Wagner ***** válasza:
Látom kérdező te is az a fajta ember vagy aki 100 forint kedvezményért hagyná átfúratni a térdét
2023. nov. 24. 12:44
 10/11 A kérdező kommentje:
Most konkrétan 40 ezer ft-ért hagyom nem 100-ért, de hát simogasd csak a tolvajokat.
2023. nov. 24. 13:53
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!