Honnan szerezhetek ilyen alapanyagokat a Civilization 5 nevű játékban?
Hát, én is sokat szerencsétlenkedtem vele. Volt egy mentésem, a németekkel voltam, és az első szigetemen egy kuma vas nem volt, sőt, semmilyen más stratégiai nyersanyag. Ennek ellenére a gőzmeghajtás korára, a birodalmam volt a leghatalmasabb a térképen. A szomszéd szigeten volt kettő, és az egyik AI szigetén olyan 32, ami kevéssel volt nagyobb az én szigetemnél. Sokkal sűrűbb, mint az olaj, vagy az aluménium.
Sajnálatos módon nem eredeti a játékom, de nagyon spórolok, hogy beleférjen karácsonyig a pénzembe, hogy megvegyem, mert nagyon szuper játék.
Ha bármi egyéb segítségre szükséged lenne, mert nem értesz valamit írj, szívesen válaszolok.
A nyersanyagok azt hiszem véletlenszerűen vannak szétszórva a mapon. Ahhoz, hogy hozzájuss az adott nyersanyaghoz/luxuscikkhez több lehetőséged van:
- csereügyletben szerzel más civilizációtól (vagy elfoglalod azt a város aminek van nyersanyaga)
- szövetséges városállam adományoz neked (ha van neki és meg is műveli az adott mezőt)
- megfelelő technológia megléte esetén a területeden található nyersanyag mezőjére fejlesztést húzol ami szükséges ehhez (pl vashoz bánya, elefántcsonthoz vadásztábor, selyemhez ültetvény).
Magyarítás már van a játékhoz, bár egy korábbi patch szintig van csak verziókövetés a "hivatalos" magyarításban. Van egy kis patch követéses verzió is, bár azt nem tudom, hogy az eredeti alap fordítás tulajdonosa/fordítói engedik-e, hogy a kis hobbifordítók ezt elérhetővé tegyék. Néha olyan érzékenyek a minőségre :) Előbbi verzió a magyarítások honlapon érhető el, a patch követős meg egy magyar civ5-ös fórumon (?)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!