Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Van olyan FPS játék, aminek a...

Van olyan FPS játék, aminek a sztorija a második világháborút német katona perspektívájából mutatja be?

Figyelt kérdés
Quasi COD, csak tengelyhatalmak szemszögéből

2023. júl. 14. 11:47
 1/8 anonim ***** válasza:
59%
Szerintem ilyen nincs. Kizárt, hogy egy ilyennek zöld utat adjon bármelyik kiadó is.
2023. júl. 14. 17:32
 2/8 A kérdező kommentje:
Miért kizárt?
2023. júl. 15. 09:06
 3/8 anonim ***** válasza:

Mert jelenleg túl van tolva a politikai korrektség, tele a világ hangos hópihékkel, akik már pusztán attól sírva fakadnak, ha egy játékban horogkeresztet látnak. Egy ilyen játékot max akkor engednének át, ha azt a narratívát közvetítené, amit kántálnak: minden német katona egy velejéig gonosz, csecsemőevő állat volt, általában: a tengelyhatalmak a sátán szolgálatába szegődnek, minden gonosz onnan jött. Egy ilyen játékot viszont ki venne meg? Ki akarna vele játszani?

Filmekből is nagyon kevés olyan van, ami nem a szövetségesek szemszögéből mutatja be a háborút.

2023. júl. 15. 10:05
 4/8 anonim ***** válasza:

Manapság tényleg eléggé necces dolog ez. Esélyes hogy csomó szervezet ráugrana, vagy cancer culture jegyében a sok agymosott szervezetten rommá lepontozná az értékelőoldalakon. És hogy miért mondom ezt? Van pl a régi jó 90-es évekbeli Commandos játék, ott egy brit egységgel vagy a nácik ellen, gerilla taktikákat bevetve, izometrikus nézetből. Na most ennek a játéknak is lett remake-je, és annyira túltolták a polkorrektséget hogy pl a náci zászlókat egyszerűen cenzúrázták! De pl csomó 90-es és 2000-es játék van ami a mai világban nem biztos hogy megszületett volna, mert kockázatos lenne ilyen szempontból. Pl Carmageddon, Postal 2, és a hasonló darabok. Persze hozzá kell tegyem hogy ezeknek vannak folytatásaik és remakejeik és pont a modern korban, viszont ha a semmiből kellett volna megszülessenek a jelenkorban, akkor nem biztos hogy be merte volna vállalni 1-1 kiadó.

Amit ajánlani tudok kérdező, hogy a modok között nézelődj. Lehet hogy kevésbé profi lesz a megvalósítás, de bizonyos érzékeny témákkal sokkal bevállalósabbak tudnak lenni ebben a modern, polkorrektséget túltolt világban is.

2023. júl. 15. 13:41
 5/8 anonim ***** válasza:
Battlefield 5, utolsó fejezete.
2023. júl. 21. 16:50
 6/8 A kérdező kommentje:

Igazatok lehet, Red Orchestran kívül nem is találtam más említésre méltót.

5, nem az igazi, gyalogosan alig van jelenet benne, plusz engem az egész háború érdekelne.

Nem értem, miért kell így letagadni a történelmet.

2023. júl. 28. 12:00
 7/8 anonim ***** válasza:

"Nem értem, miért kell így letagadni a történelmet."

Nem tudom, mennyi idős vagy, de ha még nem tetted, érdemes elolvasnod Orwell - 1984 című könyvét. Erre a kérdésre ad egyfajta választ.

2023. júl. 28. 17:41
 8/8 anonim ***** válasza:
A világtörténelem tanítása az ún. középiskolákban természetesen még ma is nagyon rossz utakon jár. Csak kevés tanár tudja megérteni, hogy a történelem tanításának célja soha semmiképpen sem a történelmi adatok és események bemagoltatásában, ledarálásában rejlik. Nem az a fontos, hogy a tanuló vajon pontosan tudja-e, mikor volt ez vagy az a csata, mikor született ez vagy az a hadvezér, és az sem, hogy mikor tette fejére valamelyik – mégpedig többnyire jelentéktelen – uralkodó ősei koronáját. Nem! Istenemre, ez igazán nem fontos! Történelmet „tanulni” annyit jelent, mint azokat az erőket keresni és megtalálni, amelyek mint okok a szemünk előtt zajló történelmi eseményekre hatnak. - Adolf Hitler
2023. okt. 7. 01:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!