Ezt a játékot innen biztonságosan meg tudom venni?
Egyik régi barátomnak lesz a születésnapja és van egy játék, amivel nagyon szeretne játszani, de tudom, nem tudja megvenni magának. Én szívesen megvenném neki, régi, kedves ismerősöm, és tudom, mennyire örülne neki és én is örülnék az ő örömének. De viszont, mivel nincs tapasztalatom az ilyen oldalakhoz, nem tudom, hogy az adott oldalban bízhatok-e, amit elküldött, hogy vajon megadhatom-e az adataimat itt. Valamint fogalmam nincs, hogy működik itt egy játék megrendelése és az elindításának a folyamata. Ugye nem nekem kéne, hanem neki. Ha tudtok, kérlek, segítsetek nekem, hogy működik ez és hogy valóban biztonságos-e, mert sajnos én tök hülye vagyok hozzá. :(
Előre is köszönöm nektek!
Az említett oldal:
G2A, Kinguin és Eneba is mind szürkepiaci oldalak. Lopott kulcsot és lopott pénzből vett kulcsot is árulhatnak rajtuk, amit letilthatnak a fiókjáról, és elveszti a hozzáférést.
20 eurót fizetnél egy kétes eredetű kulcsért, miközben 30 euró a legális és hivatalos áruházban is (a linkelt kulcsot is itt kell beaktiválni, tehát eleve rendelkeznie kell Steam fiókkal).
Steam-en keresztül is lehet úgy ajándékot venni, hogy a fiókodból indítod a vásárlást, majd megjelölöd hogy ki kapja meg. Elvileg dátumra ajándékozás is beállítható, hogy később küldje ki a rendszer az ajándékozottnak.
Ahogy első is jól leírta. Szürkezonásak ezek a kulcsos oldalak. Nem feltétlen fogsz egyből lopott kulcsba botlani, DE megvan az esély rá. Akkor pedig a pénzt is játékot is bukjátok. Mivel kulcsos vásárlás esetén NINCS visszatérítés és meg kell újra venni. Szóval ahogy #1 is írta célszerübb egyből Steam-en venni.
Illetve megerősítem amit #1 írt. Én épp tegnap küldtem dátumos ajándékozást, szóval meg lehet adni fixen mikor kapja meg majd.
Amik nem szürkezónák az a isthereanydeal, allkeyshop retail sellerst bepipálod. Gamebillet-joybuggy-fanatical humblebundle stb ami ubisoft listajan is szerepel ezek 100% legálisak nincs szürke háttere
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!