Star Stable kérdések?
Üdvözletem. Szeretném majd unokahúgomnak megvenni a játékot szülinapjára és ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem.
Mennyibe kerül pontosan a játék? Az egyszeri "végleges" megvételre gondolok itt.
Lehet ajándékozni is a "tagságot" vagy mindenképpen csak az adott fiókra lehet megvenni? Ha lehetne ajándékozni akkor meglepetés maradhata még, ellenkező esetben csináltatni kellene fiókot neki előre.
Mennyire "nehéz" a játék? 11 éves lányról van szó, mennyire boldogulna?
Előre is köszönöm a segítőkész válaszokat.

Lehet ajándékkártyát venni, de az drágább mint közvetlen fiókra venni. Ha jól értem még teljesen új játékos lesz, így én először nem venném meg az örök tagságot, mert ha végül nem tetszik neki kidobott pénz volt. A regisztrációtól számított 3 napig kipróbálható a játék ingyen, utána én először 1 hónapra fizetném be, ennyi idő alatt már el tudja dönteni, hogy tetszik neki vagy nem, ha igen akkor meg lehet venni az örök tagságot, ha nem akkor meg nem ment bele sok pénz, el lehet engedni.
Nem nehéz a játék, abszolút neki való. Van viszont pár szabály amit meg kell ismertetni vele. Ez egy online játék, idegenekkel fog együtt játszani. Az jó ha barátkozik másokkal, ne ellenezzétek, nyugodtan beszéljen, játsszon együtt bárkivel. Viszont fontos, hogy ne adjon meg játékon kívüli semmilyen elérhetőséget (teljes név, lakcím, email cím, telefonszám, egyéb platformok elérhetősége). A játékon belül szigorú szűrő működik és ha ennek ellenére is olyan dolgokat mondanak neki ami nem tetszik, egy gombnyomással mellőzni tud bárkit, amivel olyan lesz mintha nem is létezne, nem fogja látni a karakterét se, meg az üzeneteit se kapja meg. Súlyos esetben jelenteni lehet és letiltják az illető csevegőjét. De ez csak a játékon belül működik, más platformon nem tudják megvédeni. Ha valaki karicserét, lógondozást, bármi olyat ajánl fel neki ami a fiókja adatainak megadásával jár, azonnal jelenteni kell a játék ügyfélszolgálatán, véletlenül se adja meg senkinek! Valamint legyen kedves másokkal akkor is ha ők nem azok vele (ilyenkor lehet mellőzni), sokkal jobb lesz így a játékélménye, hamar talál majd barátokat akikkel együtt tud játszani.
Értem, Köszönöm szépen a bő kifejtést.
Igen, azt értelemszerűen elmagyarázzuk majd neki hogy mit szabad megosztani másokkal és mit nem a személyes adatokból. Illetve ő nem annyira "társasági" személy így nem hisszük hogy hamar bekövetkezhetne ez. Tudom hogy ez nem a legjobb hozzáállás 1 online játéknál, de szereti a lovakat, aztán a barátok szerzése meg majd rajta áll szeretne-e vagy sem. Ahogy szétnéztem neki a piacon ez a legjobb és legértelmesebb lovas játék PC-re amit találtam. Sajnos nincs túl sok lovas játék.
Még az árakról kérhetnék felvilágosítást? Mennyibe kerülne ha közvetlen vennénk neki a fiókjára és mennyibe ha ajándékba kapná? Illetve amit említettél "havidíjas" verzió mennyibe kerülne havi szinten? Illetve mi a különbség a havi és a végleges között? Mármint a véglegesek több dolgot kapnak a játékhoz vagy van egyáltalán ilyen téren bármi különbség?

Ne aggódj, hamar meg fogják találni a társaságok, kezdeményezik majd a kommunikációt, csak akkor marad egyedül ha mindezt szándékosan ignorálja. Bár a történet, a küldetések alapvetően egyjátékos szemléletűek, sok verseny, időszakos esemény van (most épp a western tábor) ahol együtt tud játszani másokkal. A bajnokságokat már nem is említem, aminek pont az a lényege, hogy egymás ellen versenyeznek. Én se vagyok az a kezdeményezős típus, aztán olyan közösségbe csöppentem amiről nem is gondoltam, hogy ilyen összejöhet.
Az előfizetés és az örök tagság között egy lényegi különbség van, az előfizetést folyamatosan fenn kell tartani, az örök tagságot pedig egyszer megveszed és soha nem jár le. Kb egy évnyi előfizetési díj az örök tagság ára, tehát ha tudod, hogy ennyi időn belül úgyis megunja akkor az a jobb választás, aztán ha megunta megszünteted, ha viszont leköti és egy éven túl is játszani fog (ha sikerül egy jó társaságot kifognia erre minden esély megvan) akkor az örök tagsággal jársz jobban, mert egy éven túl mondhatni ingyen van örökre. Az örök tagság ára 13999 Ft, egy hónap előfizetés 1299 Ft. Időnként vannak akciók, amikor kb 30%-al olcsóbb az örök tagság, én 8500 Ft körül vettem meg magamnak. Ajándékkártyán az örök tagság 90 euró (ez nemzetközi dolog, minden régióban ennyi és külföldieknek is megveheted, a forintos árak csak Magyarországon érvényesek és csak magyar szervereken regisztrált fiókban érvényes).
Az örök tagságnak egy apró előnye van még az előfizetéshez képest, a bónuszüzlet, amiben ingyen vehet ruhákat és felszerelést a lovaira, amúgy játékbeli pénzbe kerül amit a játék során a küldetések, versenyek teljesítésével vagy istálló takarítással tud szerezni.
Értem, köszönöm szépen ismét. Még 1 kérdésem lenne.
Melyik éri meg jobban, Nemzetközi vagy Magyar verzió? Legalábbis ha jól értem 2 külön verzió van akkor ezek szerint?

Értem, köszönöm ismételten. A magyar szerverek mennyire telítettek? Mert amennyire én tudom(tapasztalatból régebbről) a magyar online játékok/mmo/mmorpg-k elég hamar kihalnak. Tehát attól félek hogy ha X ember alá esne netán a létszám akkor bezárnák a szervert és lehetne újra regisztrálni és kezdeni mindent a nulláról.
Ezért is lenne jobb lehet ha lenne EU régióra lehetőség hogy Európai emberekkel a "csak" magyarok helyett. Így legalább nyelvtudást is mélyítené ha nem csak magyarul tudna kommunikálni.
szóval erről a régió választási lehetőségről tudnál még mesélni kérlek?
Illetve ha EU szerverekre mennénk az régió miatt lehetséges vagy már ahhoz is VPN kellene? Illetve elég lenne ténylegesen csak regisztráció idejére a VPN vagy játék alatt is futnia kellene?

Ettől nem kell félni, 4 magyar szerver van, ha csökkenne a létszám először összevonják, de ha az utolsó is megszűnne beolvad majd valahova, a regisztráció megmarad. De tavaly év végén nem hogy üres lett volna, az a szerver ahol vagyok megtelt és 2 hónapig nem lehetett oda menni, csak onnan el.
A regisztráció ideje számít, játék közben már nem szükséges VPN. Ezeknek az országoknak vannak saját szerverei: Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Magyarország, Olaszország, Spanyolország, Svédország, Hollandia, Egyesült Királyság, Norvégia és Lengyelország. A többiek ketté vannak bontva, észak és kelet Európa. Törökországnak volt egy ideig saját szervere ami megszűnt, beolvadtak egy másikba. Ha biztosan angol közösséget szeretnél akkor az Egyesült Királyságot ajánlom, német közösséghez pedig Németországot (bár lehet Ausztria és Svájc is oda tartozik, mert a németeknek rendkívül sok szerverük van a többiekhez képest).

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!