Kezdőoldal » Szórakozás » Játékok » Hogy volt pontosan a "Hajmási...

Hogy volt pontosan a "Hajmási Péter, Hajmási Pál" énekes óvodás játék?

Figyelt kérdés
Semmi köze az operetthez, a dallama olyen volt, mint ez: https://www.youtube.com/watch?v=4ApzTenduvM ("In Our Work and in Our Play"), a szövege pedig végig ismételgetve "Hajmási Péter, Hajmási Pál" volt. A játék valami olyasmi volt, hogy pl. a "Kimarad a Péter, bent marad a Pál" szöveg hatására a "Péter" helyett hümmögni kellet, de néha meg nyihaházni, és talán másokat is, de már nem emlékszem pontosan (60 éve volt).

#Hajmási Péter #óvodás játék #óvodás ének
2023. máj. 16. 06:19
 1/5 anonim ***** válasza:
Halványan nekem is rémlik. Nem körjáték volt? (67)
2023. máj. 16. 06:24
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem tudom, akár az is lehetett, de én inkább logikai játéknak mondanám. A Hajmási hümhümre és a Hajmási nyihahára emlékszem csak határozottan.
2023. máj. 16. 10:20
 3/5 anonim ***** válasza:

Lehet, hogy már nem érdekes a válasz, de azért leírom.

A szöveg eredetileg úgy volt, hogy: Hajmási Péter, Hajmási Pál, ismételve. Az elsö versszaknál végig ezt mondták, az összes többinél a másodiknál több variáció volt

Utána a követekzö változatok voltak

1. elmaradt a Péter, elmaradt a Pál - ezt a versszak végéi úgy kellett mondani, de az ismétléséknél a nevek helyett csak hömmögni lehetett,

2. elmaradt a Péter visszajött a Pál - itt csak a Pétert nem modnták, a Pált megint rendesen

3. visszajött a Péter, visszajött a Pál - itt minde név rendesen volt

4. ittmaradt a Péter, elmaradt a Pál - a Péter rendes, a Pál hömmögés,

5. ittmaradt a Péter, visszajött a Pál - itt a Pétert hagyják ki, a Pál rendes

Ezt az elöénekes tetszés szerint variálta, mikor melyik volt vagy nem volt, aki eltévesztette, hoyg mikor mit kell vagy nem szabad mondani, az zálogot adott kiesett a körböl, a végén az lett a gyöztes, aki vagy benn maradt végig, vagy a legkevesebb zálogot adta.

2023. máj. 22. 10:19
 4/5 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a részletes választ! A "Hajmási nyihaha" ezek szerint valami helyi fejlesztés lehetett?
2023. máj. 23. 07:13
 5/5 anonim ***** válasza:

Szerintem rengeteg féle változata lehetett, felétek lehet, hogy az is szokás lehetett, hoyg az egyik nevet nyihahával helyettesítik, vagy neha ezt vagy valami mást kellett a nevek helyett mondani, vagy a játék vezetöje ezt pluszban belehozta.

Hallottam olyan változatot is, ahol lábbal dobogni, tapsolni, hümmögni, stb kellett a vezetö utasítása szerint.

Remélem, segített a válaszom, érdekes volt visszaemlékezni, már teljesen kiment a fejemböl, hogy egyáltalán játszottunk ilyet.

2023. máj. 23. 08:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!