Milyen alacsony gépigényű story based játékok vannak?
Olyan story based játékokat keresek, amik alacsony gépigényűek és nem csak az agyatlan lövöldözésről szól, hanem sokszor nyugis dolgokat is kell csinálni. Továbbá küldetéseket kell végrehajtani és az egésznek van értelme. Például a Mafia nagyon tetszett a chilles hangulata miatt. A GTA és Call of Duty nem nagyon jött be...
Nem kell feltétlenül lövöldözős játéknak lenni!
A gépen jól futnak a 2004 ELŐTTI játékok!
Gép tulajdonságai:
CPU: Intel(R) Atom(TM) CPU N270 @ 1.60GHz, 1595 MHz
GPU: Intel 82945GSE Graphics Controller (128 MB)
RAM: 2 GB
Sajnos nem igazán fogsz találni. Sajnos ez nagyon ősrégi config, legtöbb mai kisebb gépigényű játék el sem indulna ezen. Elsőnek újabb gépet kéne venni.
Vannak történet alapú játékok de azokhoz is azért ettől az antiktól sokkal újabb gép kell.
Igazából a fantasy-t szereted? Mert ott azért találni jó történettel megcsinált játékokat. Morrowind pl simán elfutna
Illetve Point and Click játékok is nagyon jók, mint Phantasmagoria, vagy Lucasarts és Sierra játékok.
Jó öreg windows xp, kedvelem ugyan de eléggé megnehezíti a helyzetet. Illetve az integrált videókártya szintén.
Elég sok jó minimalista modern 2d indie játék van ami el tudna futni hasonlóan minimalista procival és rammal meg az integrált vga-val, pl FTL, Into the breach, The binding of Isaac stb, viszont a windows xp miatt eléggé bizonytalan vagyok, lehet már nem kompatibilisek vele.
A 2000 utáni mainstream aaa darabok pedig az integrált vga miatt nem biztos hogy jól futnának, pedig elég jó játékok voltak ott az og xbox / ps2 erában, mai napig szoktam azokat is játszani.
Tehát inkább erre a gépre a 90-es évekbeli darabokat ajánlanám, a GoG oldalról tudsz csemegézni. Ha biztosra akarsz menni akkor főleg az izometrikus vagy oldalnézetes darabokat keresd, esetleg a kezdetlegesebb 3d-s darabokat. Habár véleményem szerint a jól elkészített pixel art darabok a mai napig is jól tudnak kinézni, én inkább azon irányba nézelődnék.
Viszont ha 3d-t keresel akkor tudom ajánlani pl az első 3 Resident Evil játékot, ez még nem annyira akció alapú volt, inkább a hangulat dominált, a resource management és a puzzle, logisztika. Esetleg Gothic 1-2, itt is sokfajta küldetés van és nem hack n slash a harc sem hanem használni kell a fejed. Vagy a 2. világháborús Hidden & Dangerous 2. része, ez is főleg taktikai és intelligens darab, az akció ellenére is.
Morrowind. Neverwinter Nights 1. Lehet hogy a Skyrim is elfut rajta. Ezek fantasy játékok.
Myst, Riven, Myst 3, RealMyst - kaland / puzzle, bár story nincs nagyon bennük.
Unreal 98 - lövöldözés, de jó storyja volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!