Megbízható a Tlauncher?
Ha legális forrásból és hivatalos oldalról töltesz le programokat, kicsi az esélye hogy belepiszkálnak és kártevő lesz benne. Ezzel szemben amit mindenféle tört programokat megosztó felületek vagy közösségek tagjai egymás között terjesztenek fórumokon vagy chatszobákban, ott már van kockázat.
Nincs jóindulatú vírus. Olyan lehet, hogy egy programot hamis pozitívan veszélyesnek ítél egy védelmi program, mert meg van buherálva (pl. másolásvédelem kiiktatva, hitelesítés megkerülve), de az is benne van hogy a buherálás egy kártevőt indít el. A tört programok mindig kockázatok maradnak.
Nem tudom mi a Tlauncher szerepe és mennyire legális, de ha van hivatalos oldaluk, akkor csak onnan szerezd be és telepítsd.
A Tlauncher egy Minecraft launcher ami a saját oldalukról ingyenesen letölthető
-Tlauncher használó
A TLauncher nem egy megbízható tört Minecraft kliens, hiába használják olyan sokan. Olyan adatokat gyűjt be a számítógépedről, amit nem kellene neki, például elég gyanús az, hogy adatokat gyűjt a vírusirtódról. Az is gyanús, hogy letölti helyetted a Java-t, ami ugyan "kedves gesztusnak" tűnhet, de valójában normál, megbízható programok biztonsági okokból soha nem töltik le helyetted a Java-t. Ha már tört Minecraft klienst szeretnél használni akkor inkább használd ezek egyikét:
TL Legacy: [link]
SK Launcher: [link]
Forrás: [link]
A #2 felhasználónak pedig azt üzenném, hogy a saját érdekében távolítsa el a gépéről a TLaunchert!
2. vagyok:
Már legalább 2 éve használom, lehet, hogy nem feltétlenül megbízható, de azért őszintén: milyen ingyenes dolog megbízható? Mintha a facebook, instagram nem gyűjtene rólad információkat, stb
#3 vagyok:
Igazad van, hogy nagyon sok cég gyűjt rólad adatokat. Például az a Meta, ami a Facebookot és az Instagramot is birtokolja képtelen volt megakadályozni, hogy a szintén birtokukban lévő Whatsapp-ról körülbelül 500.000.000 (igen, félmilliárd!) fiókot lopjanak el. Még a Microsoft is gyűjt rólad adatot, ha az úgymond 'eredeti' Minecraft-tal játszol. Ennek ellenére a TLauncher véleményem szerint különösen veszélyes. Ha nem szeretnéd elhinni, az a te dolgod. Nem én fogok rosszul járni attól, ha továbbra is azt használod.
(Egyébként az adatgyűjtéssel kapcsolatban az egyetlen reményünk az Európai Unió, leginkább ők tudnak tenni ellene, különböző tiltásokkal. Az EU-nak nagyon sok internetes biztonsági korlátozást köszönhetünk, például miattuk nem tudott a Microsoft évekig a Minecraft-tal adatokat gyűjteni. Hátha a TLauncher-t is letiltják majd egyszer! Még az USA lenne egy megoldás, de ott annyira csak a gazdagok pénze számít a nép jóléte helyett, hogy még kötelező fizetett szabadság sincs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!