Mennyire biztonságos a G2A.com oldalon vásárolni?
Szürkepiaci oldal, ami azt jelenti, hogy lopott tartalmakat is árulhatnak a legálisok mellett. Lopott kulcs esetén ha bevonásra kerül, akkor törlődik a játékkönyvtáradból, és ugrott a pénzed is.
Ez a vásárlás kockázata, ami lehet rendkívül alacsony és soha nem történik meg veled, de mindig jelen lesz. Ez alól az sem kivétel, ha nagyon magasan értékelt eladóktól vásárolsz, mert ők sem tudják garantálni hogy a saját forrásaikból esetleg nem származik-e lopott kulcs, amit már ők adnak el megbízhatónak tűnő eladóként.
Ha biztosra akarsz menni, akkor csak áruházból vásárolj és ne piactérről. Ha belefér a kockázat és hogy van elvi esélye annak, hogy elveszted a megvett dolgot, akkor nyugodtan használhatod.
A kockázat megvan a lopott kulcsra, bármennyire apró is.
Sok embert láttam már az oldalon, írják több száz/ezer játékuk van G2A-ról és sose vonták vissza, ami jó.
Én személy szerint mondjuk pont a 4-5. alkalommal vett játékomat buktam el, mert a steam törölte mondván lopott a kulcs, plusz nem is volt olcsó (40-50 euró körül ment, akkor jelent meg), és az eladó is több ezer plusszal rendelkezett. Ez nem jelenti azt, hogy neked bármi gondod lenne belőle, az én esetem az a kb 0,1% ami bekövetkezhet.
Ha van, vegyél rá G2A shield-et, akkor visszatérítik a kulcs árát.
A másik, ha nem specifikusan akarsz játékot, vannak kifejezetten havi kulcsos oldalak, ezek közül talán a humble bundle a legismertebb, havi 12 euróért kapsz 8-10 játékot, nekem évek óta van és minden hónapban van olyan ami leköt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!